Malzemeler :
Kek için;
3 yumurta
3 su bardağı Sinangil fındık aromalı kek unu
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı soya yağı
1+1/2 su bardağı süt
2/3 su bardağı çilek şekerlemesi
2/3 su bardağı fındık krokan

Üzeri için;
1 kutu süt kreması (pınar kullandım)
4 çorba kaşığı çilekli Nesquick
3 çorba kaşığı labne peyniri (light olanından)
süs şekerleri

Yapılışı:
Keki hazırlarken yumurta ile şekerleri önce düşük sonra yüksek devirde 5-6 dakika kadar çırpın. Sonra sırayla yağı ve sütü ekleyin ve karıştırın. En düşük devirde çırpmaya devam ederken kaşık kaşık ununuzu ekleyin. Sonra çırpmayı bırakıp çilek şekerlemelerini (siz de aktarlardan bulabilirsiniz) ve fındık krokanı ekleyin. Bunları kaşıkla yavaşça karıştırın ve muffin kalıplarına koyduğunuz kek kapsüllerinin içine paylaştırın. Bu kek kapsüllerinin 2-3 tanesini birlikte kullandım ben şeklinin düzgün olması için. Kapsüllerin 2/3 kadar kısmını doldurmak yeterli oluyor. 150 derece fırında orta rafta pişirin.

Üst kreması bence krem şantiye ve daha bir çok kremaya göre oldukça sağlıklı ve lezzetli bir krema. Önce süt kremasını mikserle bir süre çırpın sonra nesquick ve labneyi ekleyerek katılaşmasını sağlayın. Çilekli Nesquick'te kullanılan pembe renk pancardan elde ediliyormuş bu da ayrı bir hoşluk bence.

Kap kekleriniz fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin ve sonra kremayı sıkıp en üstü de şekerleme gibi bir şeylerle süsleyebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 711
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:26
sunum için teşekkürler...
refik Tarih: 16.10.2006 15:37
ellerinize sağlık güzel tarifleriniz için teşekkürler superısı
BoardBeLasi Tarih: 11.10.2006 14:05
ellerine saglik
DİDEM Tarih: 11.10.2006 01:40
Ellerine sağlık , teşekkürler
NaZ Tarih: 09.10.2006 13:48
güzel bir tarif

ellerine saglik