kelek turşusu yapımı - kelek turşusunun yapılışıMalzemeler:

10 tane kelek (yani olmamış küçük kavun)
1 kilo tuz
5 baş sarmısak
Az nohut
Salkım koruk üzüm
Az sirke

Tarifi:

Kelekleri yıkayıp başlarını kesin. Birkaç yerini çatallayın ve bidona doldurun. Tuzu, suda eritin. Gorukları sıkın.

Salkımlarıyla beraber bidona atın. Nohudu, sarmısakları, kabuğuyla koyun. Tuzlu suyu ve malzemeleri keleklerin üstüne dökün.

Tuzlu su üste çıksın. Keleklerin yukarıya çıkmamaları için temiz bir taş koyabilirsiniz. Sirkeyi de döküp ağzını kapatın.

Hava almasın. 5 gün sonra tuzunu kontrol edin ve azsa tuz ilave edin. Çoksa su koyun.

25 günde yenilir hale gelir. Kelekleri yerken kaşıkla içini yersiniz. (Nefis bir turşu oluyor).


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2826
favori
like
share