MALZEMELER
5 patates
2 havuç
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
3-4 dal taze nane
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri kaynar suda haşlayıp süzün. Ilındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip rendeleyin ve patateslere ilave edin. Tuz, limon ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak toplar yapın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kâsede karıştırın. Patates toplarını servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pulbiber ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 704
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 15:21
Ellerine sağlık , teşekkürler
NaZ Tarih: 22.02.2007 22:50
ellerine saglik
unique Tarih: 20.10.2006 21:48
eline emeine saglik...
DİDEM Tarih: 11.10.2006 00:35
Ellerine sağlık , teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 10.10.2006 23:01
Ellerine saglik