Malzemeler :
1 kg. koyun eti
3 çorba kaşığı margarin
30 adet arpacık soğanı
2 orta boy domates
2 adet patlıcan
3 adet dolmalık biber
1 defne yaprağı
1/2 bardak un
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın. Patlıcanların alaca soyun, ortadan enine 2'ye kesip 2'şer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri uzunluklarına ortadan kesip çekirdeklerini temizleyin.

Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin.

Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin. Sonra bunların üstüne arpacık soğanlarını, domatesleri, patlıcanları, dolmalık biberleri, margarini, kekiği, karabiberi, tuzu koyup karıştırın. En üste de defne yaprağını koyun.

Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıvayarak çömleği buğu çıkmaz hale getirin. Çömleği orta ısılı bir fırında 2 saat kadar pişmeye bırakın.

Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz.

Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 610
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 15.10.2006 13:17
ben kebapa bayilirim :78: ellerine saglik su - perisi
DİDEM Tarih: 14.10.2006 12:03
teşekkürler ellerine saglık su-perısı