Çömlek Kebabı

Son güncelleme: 15.10.2006 12:17
  • Malzemeler :
    1 kg. koyun eti
    3 çorba kaşığı margarin
    30 adet arpacık soğanı
    2 orta boy domates
    2 adet patlıcan
    3 adet dolmalık biber
    1 defne yaprağı
    1/2 bardak un
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz
    Hazırlanışı :
    Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın. Patlıcanların alaca soyun, ortadan enine 2'ye kesip 2'şer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri uzunluklarına ortadan kesip çekirdeklerini temizleyin.

    Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin.

    Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin. Sonra bunların üstüne arpacık soğanlarını, domatesleri, patlıcanları, dolmalık biberleri, margarini, kekiği, karabiberi, tuzu koyup karıştırın. En üste de defne yaprağını koyun.

    Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıvayarak çömleği buğu çıkmaz hale getirin. Çömleği orta ısılı bir fırında 2 saat kadar pişmeye bırakın.

    Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz.

    Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın.
#12.10.2006 15:14 0 0 0
  • teşekkürler ellerine saglık su-perısı
#14.10.2006 11:03 0 0 0
  • ben kebapa bayilirim ellerine saglik su - perisi
#15.10.2006 12:17 0 0 0