Malzemeler :

2 paket taze mantar
½ tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
sıvı yağ -kızartmak için
1 su bardağı galeta unu
bir tutam karabiber
Sosu için :
biraz ekmek içi
1 diş sarımsak
biraz soğuk süt


Yapılışı :

Mantarı 3-4 defa yıkayıp bir süzgece alın ve suyunu süzdükten sonra bir kapta tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Yumurtayı küçük bir kapta hafifçe çırpın. Mantarları önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Üzerlerini kapatacak kadar bol ve kızdırılmış sıvı yağda 4 dakika kadar altın sarısı oluncaya dek kızartın. Servis edin. Yanına da sarımsakla ekmek içini dövüp, içine biraz soğuk süt eklediğiniz sosdan verin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 663
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:03
teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:31
ellerin dert gormesin
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:37
tskkr
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2006 11:54
Ilginc bir yemek garnitur olarak tavuk veya et yemeklerinin yaninda guzel gider bence mantarida cok severim zaten .. :78:
refik Tarih: 23.10.2006 01:04
tarif için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 15.10.2006 13:18
[COLOR=tomato]Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 14.10.2006 12:04
teşekkürler ellerine saglık su-perısı