Bilmiyorumki was ich machen soll

Türkiyede Dogmusum aber lebe in Deutschland
Almanyaya geldigimde kannte ich niemand
Düsünüyordumki das wäre ein schönes Land
Bilmiyorumki was ich machen soll...?

~

Zar zoruna habe ich die sprache gelernt
Baktimki ich habe die Türkische Sprache verlernt
Simdide ne Türkce weder das Deutsche ist mir bekannt
Bilmiyorumki was ich machen soll...?

~

Deswegen size bir Nasihatim var
Deutschland olmus bize dar
Und jetzt iki tane vatanim var
Bilmiyorumki was ich machen soll...?

~

Gehe ich in die Türkei Almanyayi özlerim
Bleibe ich in Deutschland Türkiyeyi özlerim
Jeden Tag düsünüyorum derin derin
Bilmiyorumki was ich machen soll...?

~

In Deutschland Ausländer diyorlar bana
In der Türkei Almanci diyorlar bana
Deutscher ya da Türkmüyüm kimse söylemiyor bana
Bilmiyorumki was ich sagen soll...?

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2017
favori
like
share
denizcan Tarih: 27.11.2006 21:19
hadi gel köyümüze geri dönelim :85:
garagiz06 Tarih: 23.10.2006 01:04
slm arkadaslar

bende bi cogunuz gibi düsünüyorum , almanya da fazla kalmam diyorum , ne olursa olursa vatan bi baska!!!bende almanya dogumluyum , burda okudum ,burda calisiyorum ama hic kendimi buraya ait hiss etmedim , gel gelelim bizim durumumuz vahim , ne orda ne burda :kimse buralisin demiyor ama birilerinin ne dedigi fazla da umrumda degil acikcasi!!!!
calisana her yerde ekmek var , belki burada ki standartimizi saglayamayack kazandigimiz ama en azindan huzurlu oluRuz ( kendim icin diyorum )!!!

neyse sanirim bukadar yeter , iyice kaptirdim kendimi , iste burada yasayanlarin cok dolu oldugu bi konu oldugu burdan belli oluyor!!!!
hOney Tarih: 23.10.2006 00:45
akLima N qeLdi; letztens aLs iCh mein GeLenk verStauCht hatte war iCh haLt ßeim Arzt, die HeLferin fRagte miCh zu weLche StaatSanqehöriqkeit iCh qehöRe, yaLan oLmasin iCh hab ßeStimmt `ne Minute dumm qeStanden und haß innerLich qedaCht was saqst du jetzt, war für einen Moment totaL verwirrt. ansChLießend saqte iCh dann "deutsCh" aßer tRotzdem, iSt sChon doof, ßen ßi tüRLü ßenimSiyemedim, und davon aßqeSehen daS man in deR tR aLs "aLmanCi" oder touriSt qiLt iSt mir sowas vOn qLeiChqüLtiq, iCh weiß doCh daS iCh tÜrke ßin.. diqerLerinin dü$ündüqünden ßanane..
Cenem dü$tü ßeaa ..
-MiSs- Tarih: 23.10.2006 00:12
Ya abla iyide, burda yabanci orda almanci, ich schwöre es dir bazen oturup kara kara düsünüyorum, wer will uns denn noch diye :79: ha biz olmasak bu gevurun devleti kalkinirdi nede türkiye seneden seneye euro yüzü mark yüzü görürdü... ama kim biliyor bunu.. kimse

5 milyon arbeitslose diyorlarda, tüm avrupadakilar geri dönse, zaten issiz sayisi cok olan türkiye ne yapacak, savastan kacan mültecilerin yerine avrupaya attigimiz almancilar geri geldi yazarsa baslikalrda sasmam dogrusu..
Bizim ülkemiz kadar kendi vatandasini disarida batiran yerin dibine sokan, magdur eden baska bir ülke daha varmi aceba su dünyada...
6 senedir alman vatandasiyim, en azindan AUSLÄNDER degilim artik, kagit üzerindede olsa, artik türkiyeye gicindede almanci degilim turistim turist :76: bunu demesi cok agirima gidiyor ama ne yapayim...
Sari Menekse Tarih: 22.10.2006 23:59
yaw kafama düstün he :7:

anerkennung ?? wie wo wassen ?? kimler kaybettide biz bulacaz yaw
burcdasim kendimizi kandirmayalim.
alamanci cikti adimiz inmez sekize ama sonucta Türküz Osmanli torunuyuz ve Türkiye vatanimiz.sen ordakilerin gözleri doymak bilmeyen, bizden cok iyi daha yasadiklari halde yine yok yine yok, almanyada süpürge ile paralari topluyorsunuz diyenlerin lafina bakma. imkanim olsa bir gün durmam burda.domuzdan post gavurdan dost olmaz.bizi hic bir zaman anlamadilar , anlamayacaklarda.gidi$at kötü, gel takil bize vatanimiza dönek :5:
-MiSs- Tarih: 21.10.2006 15:00
Gidin gidin türkyiyeye, kusura bakmayin, belki biraz aci olacak belki yaranizi desecem ama sanki bizi geri isteyen var, senede bir kere gelipte bir sene boyunca "sokaktan süpürdügünüz" eurolariniz, dolarlariniz olmasa türkiye bizi sinirdan iceri almaz bee :179:
Herkes kendi menfaatini düsünüyor, genelleme yapmak istemiyorum ve daha sirf kendini, hep kendini düsünmeyen insanlarin var olduguna inanmak istiyorum vede inaniyorum ama gördügüm kadari ile bu böyle, kim kime dum duma anlayacaginiz..
Ha simdi diyeceksinizki, sanki almanyada cok iyisin, hier bist du der ausländer, das mag ja sein, aber letzten Endes habe ich eine Anerkennung in der Gesellschaft bekommen, kafalarina zorda girse, anladilar artik, bizsiz hic birseyin yürümeyecegini.. deutschland mag es schlecht gehen, als ob alle Arbeitstellen in der Türkei frei auf uns warten würden.

off cosmusum ya, neyse simdilik bu kadar, bir kac gündür girmiyordum, özlemisim yazmayi:72: und noch was nimmt es mir weder übel noch ernst, ne hisseddiginizi aynen biliyorum, bende damdan düstüm, anlarim damdan düsenin halini :85:
hOney Tarih: 21.10.2006 03:06
ßen ßiLiyorum aMa iCh weRd ßeStimmt niCh mein qanzeS Leßen in DeutSChLand ßLeißen, inSanin doyduqu yer diyorsunuzda ... in DeutSchLand ?, ßiLemiyOrum wie eS in paar JaHreS auSSieht, yoku$ a$aqi qidiyoruz..
Mesut Tarih: 19.10.2006 15:16
ellerine saglik

Ich weis nicht was ich sagen soll cok güzel ,süper oder wunderschön :13:
Liberty Tarih: 17.10.2006 00:53
Als ein Mensch, der immer den schwierigeren Weg einschlägt, weiß ich was ich machen werde.
Ich zieh um! Das ist zu mindest der Wunsch, den ich seit 7 Jahren habe.
kalanada gidenede kolay gelsin :46:
payla$im icin de$kürler Miss.