Sekerbura - Sekerbura terkibi - Sekerburanın hazırlanması
Terkibi:
1 kilo un
400 qr. Kere yagi
5 yumurta sarisi
250 qram xama
1/4 ç. qashığı duz
1/2 ç. qashığı vanil tozu
1/2 ç. qashığı quru maya (toz maya)
1 x. qashığı seker tozu
1/2 stəkan (125 m) iliq sud
Evvel xemiri yogururuq . Bunun üçün unu ve kere yagini eriyenedek ovuruq .
Ayri bir qabda yumurtani , xamani , vanili seker tozunu qarisdirirq.yag ve unla birlesdirirk uzerine sud maya ve duzu elave edib xemir yogururuq. Yarim saat dinlendiririk. Xemiri soyuq yerde saxlamaq lazimdir. Daha sonra xemirden qoz boyda kundeler duzeldirik , texminen nelbeki diametrinde — 10 cm olan kiçik dairələrə yayın.
Her dairenin icine 2 c. q iclik qoyub yarimay seklinde bukuruk .
kenarlarini berkidib bukuruk
uzerini naqqas vasitesile bezeyirik .
15 deqiqe saxladiqdan sonra sekerburanin uzeri qizarmamamq sertile 170 derecede texminen 15 —18 deqiqe bisiririk.