Malzemeler ;
ÇORBA İÇİN
6 su bardağı Hindi Suyu
2 su bardağı Süt
150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)
½ su bardağı İrmik (100 gr)
10 adet Taze Nane Yaprağı
5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)
2 adet orta boy Domates
Tuz, Kara Biber
HİNDİ ETİ ELDE ETMEK İÇİN
1 adet Hindi Butu
10 bardak su
1 adet Kuru Soğan
arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.
yapılışı
6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin.

Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 597
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:41
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:09
paylaşım için teşekkürler
refik Tarih: 23.01.2007 17:31
Güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık su-perısı
unique Tarih: 20.10.2006 22:41
paylasimin icin cok saol...
menekşe çiçeği Tarih: 18.10.2006 13:31
ellerine sağlık arkadaşım :3:
BoardBeLasi Tarih: 18.10.2006 13:17
Ellerine Saglik