Malzemeler:

4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı
Hazırlanışı:
* Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.

* Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.

* Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.


Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 656
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:09
sunum için teşekkürler...
unique Tarih: 21.10.2006 16:06
eline emeine saglik..
refik Tarih: 19.10.2006 14:53
tariflerin için teşekkürler
missx Tarih: 19.10.2006 00:31
eminim çok lezzetlidir :2:
BoardBeLasi Tarih: 19.10.2006 00:26
Ellerine Saglik
sennur Tarih: 18.10.2006 01:13
aaa superisi bu ne güzel bir tarif böyle yemede seyret yani ellerine sağlık olsun