Malzemeler
6 büyük
domates
1 tatlı kaşığı
tuz
500 gr.
Ton balığı konservesi
2 tatlı kaşığı kapari (ince kıyılmış)
50 gr. (1/4) su bardağı mayonez
50 gr. (1/5) subardağı ekşi krema
1 kahve kaşığının ucuyla
kırmızı biber
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
1 yeşil salata (yaprakları yıkanıp suları silkelenmiş ve kıyılmış)
Yapilis Tarifi
Keskin bir bıçakla domateslerin üst taraflarını kesip atınız. Tatlı kaşığıyla domateslerin içlerini çekirdekleriyle birlikte domatesleri delmemeye dikkat ederek temizleyiniz. Çıkardığınız domates içlerini çekirdekleriyle birlikte orta boy bir kaseye koyunuz. Oyulmuş domatesleri tuzlayıp bir kenara bırakınız. Ton balığı ve kaparileri kasedeki domates içlerine katıp çatalla iyice karıştırınız. Mayonez,acı krema ve kırmızı biberi ekleyip iyice karışana kadar karıştırmaya devam ediniz. Hazırladığınız karışımı oyulmuş domateslere eşit ölçüde doldurup, üstlerine soğan serperek süsleyiniz. Doğranmış yeşil salatayı 6 ayrı tabağa böldükten sonra, her tabağın ortasına bir doldurulmuş domates yerleştiriniz. Hemen ya da buzdolabında dilediğiniz süre beklettikten sonra servis ediniz. Afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 557
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:02
teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:29
paylasim icin tesekkurler
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:39
tskkr
BoardBeLasi Tarih: 22.10.2006 19:21
Ellerine Saglik