Malzemeler[/COLOR
]Hamuru için:
1 kg. un,
1 tutam
tuz,
50 gr. yaş hamur mayası,
1 çay kaşığı tatlı soda,
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, * Yeteri kadar su.
İç malzemesi:
1 kg. tuzsuz antep peyniri,
2 tane
yumurta,
250 gr. şeker.
Yapilis Tarifi
Hamur için hazırlanan malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilerek 25 dakika dinlendirilir. Diğer yandan şeker ve yumurtalar ilave edilip iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır, merdane yardımıyla tezgahta tabak büyüklüğünde açılır ve hazırlanan harç ortasına konarak malzemesi görünecek şekilde kenarları kapatılır. Fırın tepsisine dizilip orta hararetli fırında pişirilir. Börek sıcak sıcak servise sunulur

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 508
favori
like
share
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:36
şekerli peynir böreğimi bana göre değil :18:teşekkürler
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:18
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
unique Tarih: 05.11.2006 16:04
ellerine emeine saglik...
refik Tarih: 23.10.2006 00:44
paylaşımın için saol SU-PERISI
BoardBeLasi Tarih: 21.10.2006 23:16
Ellerine Saglik