Şekerli Peynir Böreği

Son güncelleme: 08.05.2007 14:36
  • Malzemeler[/COLOR
    ]Hamuru için:
    1 kg. un,
    1 tutam
    tuz,
    50 gr. yaş hamur mayası,
    1 çay kaşığı tatlı soda,
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, * Yeteri kadar su.
    İç malzemesi:
    1 kg. tuzsuz antep peyniri,
    2 tane
    yumurta,
    250 gr. şeker.
    Yapilis Tarifi
    Hamur için hazırlanan malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilerek 25 dakika dinlendirilir. Diğer yandan şeker ve yumurtalar ilave edilip iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır, merdane yardımıyla tezgahta tabak büyüklüğünde açılır ve hazırlanan harç ortasına konarak malzemesi görünecek şekilde kenarları kapatılır. Fırın tepsisine dizilip orta hararetli fırında pişirilir. Börek sıcak sıcak servise sunulur
#21.10.2006 16:41 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#21.10.2006 22:16 0 0 0
  • paylaşımın için saol SU-PERISI
#22.10.2006 23:44 0 0 0
  • ellerine emeine saglik...
#05.11.2006 15:04 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:18 0 0 0
  • şekerli peynir böreğimi bana göre değil teşekkürler
#08.05.2007 14:36 0 0 0