[URL=http://www.main-board.com/thread.php?threadid=71739&hilight=yayla+%E7orbas%FD]sunuldu



malzemeler:

1. harcı için
- yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma
- 2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış
- 3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
2. ayrıca
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

hazırlanması:

1. köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.)

2. köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın.

3. 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1311
favori
like
share
NaZ Tarih: 24.10.2006 23:03
ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 24.10.2006 17:55
Ellerine Saglik Adsiz
SU-PERISI Tarih: 24.10.2006 01:39
tarif için teşekkürler
refik Tarih: 23.10.2006 00:47
eline saglık