Lanetli Ada

Son güncelleme: 20.08.2007 17:44
  • noimage


    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    The Wicker Man

    Vizyona Giriş Tarihi
    03.11.2006

    Türü
    Dram

    Ülke
    ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    102 dakika - 2006

    Yönetmeni
    Neil Labute

    Oyuncular
    Nicolas Cage
    Ellen Burstyn
    Kate Beahan
    Frances Conroy

    Senaryo
    Neil Labute

    Müzik
    Angelo Badalamenti

    Görüntü Yönetmeni
    Paul Sarossy


    Yeni bir başlangıç ümidiyle...

    Kaliforniya otoyol devriyesi olarak görev yapan polis memuru Edward Malus, annesiyle seyahat eden küçük bir kızın kayıp oyuncak bebeğini geri vermek için arabalarını durdurur. Oyuncak bebeği verirken, kontrolden çıkan bir kamyon duran arabaya çarpıp alev almasına neden olur. Edward arabada sıkışanları kurtaramadan şiddetli bir patlama meydana gelir ve otomobil alevler içinde kalır. Bunalıma giren Edward, anne ve kızın son bakışlarının resmini kafasından silebilmek için ilaçlarla dolu birkaç ay geçirir. Ama hayat Edwarda ikinci bir şans verecektir.

    Eski nişanlısı Willowdan aldığı damgasız mektup, onu Summersisle adlı bir adaya sürükler. Willow, yıllar önce Edwardın hayatına girmiş ve aniden ortadan kaybolmuştur. Mektubunda, küçük kızı Rowanın kayıp olduğunu ve onu bulması için bir tek kendisine güvenebileceğini yazmaktadır. Edward bunu hayatını yeniden rayına koyabilmek için bir fırsat olarak değerlendirerek adaya gitmeye karar verir.

    Summersisle adası sakinleri, eski unutulmuş gelenekleri yaşatmakta, kendileri de bu şekilde yaşamaktadırlar. Adaya vardığında, Edwardın işinin kolay olmayacağını kavraması uzun sürmez. Kendine özgü kültür ve geleneklerini yaratmış ada halkı ve başlarındaki Kardeş Summersisle, araştırmasının saçma olduğunu; çünkü adada Rowan adında bir kızın hiç yaşamadığını söylerler. Ama adanın sırları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayınca, Edward burada yaşayanların hiç de masum olmadıklarını, antik ve pagan törenlerini canlandırarak bunu insan kurban etmeye kadar götürebileceklerini keşfedecektir...

    In the Company of Men, Nurse Betty ve Possesion filmlerinin yönetmeni Neil LaButenin yönettiği Lanetli Adanın başrollerinde Nicolas Cage (Edward Malus), Ellen Burstyn (Summersisle), Kate Beahan (Willow), Frances Conroy (Dr. Moss), Molly Parker (Rose / Thorn), Leelee Sobieski (Honey) ve Diane Delano (Beech) kamera karşısına geçmiş. Senaryosunu da LaButenin yazdığı filmin müzikleri Angelo Badalamenti imzası taşıyor.
#27.10.2006 09:29 0 0 0
  • lanetli ada gerilim gibi bişey mi acaba dram yazmış ama

    tenk yu abim
#27.10.2006 23:59 0 0 0
  • bilmiyorum izleyelim görelim

    Nicolas Cage hayranıyım bana benziyor kerata
#28.10.2006 00:02 0 0 0
  • tsk............
#06.11.2006 22:29 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#20.08.2007 17:44 0 0 0