Fiyonk Tatlı

Son güncelleme: 05.11.2006 14:54
  • noimage

    Malzemeler:
    1,5 Su Bardağı Su
    2 Su Bardağı Un
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    3 Adet Yumurta
    1 Tutam Tuz
    1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
    Şerbeti İçin:
    2,5 Su Bardağı Şeker
    2,5 Su Bardağı Su
    1/4 Limon

    Hazırlanışı :
    Tencereye bir buçuk bardak suyu alıp kaynatalım.İçine margarini ekleyelim.Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edelim.Margarin eriyince bir tutam tuz ve 2 su bardağı unu ilave edip hızla karıştıralım.Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayalım.Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateten alalım ve soğutalım.
    İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğuralım.
    Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkalım.Ateşin altını açıp hamurları arkalı önlü kızartalım.Şerbeti için suyu,şekeri ve limonu kaynatalım.Şerbet yoğun bir kıvama geldiğinde ateşten alalım.Hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete atalım.Şerbeti emen tatlıları hemen servis tabağına alalım.
    Not:Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir.
#28.10.2006 13:44 0 0 0
  • çok tatlı bir tatlıya benziyor,
    ellerine sağlık
#28.10.2006 14:16 0 0 0
  • guzele benziyo denemek lazim

    Ellerine Saglik
#28.10.2006 21:37 0 0 0
  • ellerine emeine saglik
#05.11.2006 14:54 0 0 0