Can Bonomo

Son güncelleme: 05.10.2011 18:34
  • Can Bonomo Kimdir - Can Bonomo Hakkında - Can Bonomo Resimleri


    İzmirli Can Bonomo, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul'da devam etti.

    17 yaşında İstanbul semalarına açılmaya karar veren Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi'nde Sinema-Televizyon Bölümü'nde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101'de radyoculuk yaptı. Daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV'de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.

    Müzisyenlik kariyeri, Irwin Welsh'in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban'a gönderdiğinde yeni bir boyut kazandı.



    noimage






    Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul'da birçok konser veren Bonomo, sonunda "Hazırım" diyerek ilk albümü için kolları sıvadı. Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011'de Can Saban'ın yapımcılığı ile ilk albümü "Meczup"u yayınladı. Can Bonomo ve ilk göz ağrısı "Meczup", 24 Ocak'ta Babylon'da düzenlenen bir geceyle dinleyicileriyle buluştu.

    "Meczup"un biri hariç tüm parçaları Can Bonomo imzasını taşıyor. Düzenlemeler ise aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü ve müzik direktörlüğünü üstlenen Can Saban'a ait. Parçaların miksing ve mastering'i Ali Rıza Şahenk tarafından yapıldı. FatLab'de kaydedilen "Meczup", We Play-Odeon tarafından yayınlandı. Albüm kapağındaki albümün art work'leri bizzat Can Bonomo'ya ait, kapak fotoğrafını ise Dilan Bozyel çekti. Albümün çıkış parçası "Şaşkın"ın klibinin yönetmeni ise Can Eskinazi.


    Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles'dan etkilenen ve esinlenen Bonomo, deneysel rock ile rock-pop arasında denge kuruyor.

    Sanatın hemen her dalına ilgi duyan Can Bonomo, müziğin yanı sıra illüstrasyon, logo ve grafik dizayn da yapıyor.



    noimage










    https://www.main-board.com/unluler/592275-can-bonomo-resimleri.html#post4741154
#05.10.2011 18:34 0 0 0