Beşiktaş'tan M.City'e...

Son güncelleme: 29.10.2006 19:27
  • Beşiktaş'tan M.City'e...
    Manchester City Kulübü, daha önce 2 kez denediği Beşiktaş A Genç Takımındaki Batuhan Karadenize teklifte bulundu. Siyah beyazlılar, lise öğrencisi Batuhan;ın fiyatını 1 milyon Sterlin olarak belirledi.

    Beşiktaşın A Genç Takımında oynayan 15 yaşındaki Batuhan Karadenize İngilizlerin ünlü kulübü Manchester City talip oldu. Siyah beyazlı kulübün Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu Manchester City Kulübünün teklifini değerlendireceklerini belirtirken, Alt Yapı Sorumlusu Sinan Vardar, 1.87 metre boyundaki bu oyuncunun bonservis fiyatını 1 milyon Sterlin olarak belirlediklerini söyledi.

    Beşiktaşın 15 yaşındaki yıldız oyuncusu 22-29 Temmuz tarihleri arasında menajer Aytaç D.Erenler aracılığı ile Manchester City Kulübünün Akademi denemelerine katıldı. Burada kendisini izleyenleri çok etkileyen Batuhan, ardından 2-8 Ağustos tarihleri arasında İsviçrede Bad Ragazda yapılan U16 Internatıonal Swiss Cup Turnuvasında en başarılı oyuncu seçildi. Batuhan, 2-9 Ekim 2006 tarihleri arasında Manchester Kulübü Akademisine 2. kez katıldı ve yine futbol otoritelerinin hayranlığını kazanırken, kendisi için de Ada yolunu açtı.

    Premier Lige hazırlanacak

    Ve Manchester City önceki akşam Batuhan için düğmeye bastı. İstanbul Eyüp Otakçılar Lisesi 1. sınıfında okuyan genç futbolcu konusunda Beşiktaşla görüşmek için menajer Aytaç D.Erenleri tam yetkili kılan Manchester Kulübü resmi teklifte bulunarak şöyle dedi:

    "Manchester City Futbol Kulübünün Akademisi, İngilterenin en köklü eğitim kurumlarından biridir. Batuhan Karadeniz;e hem üst düzeyde yaşam ve eğitim imkanları sunulacak, hem de kendisi İngiltere Premier Liginde oynamaya hazırlanacak. Beşiktaş Kulübü alt yapısı açısından uluslararası gurur olacak bu gelişme için şartları belirleyip Manchester City Kulübüne bildirmenizi rica ederiz."

    Manchester City Futbol Kulübü Akademi Sorumlularından Barry Ponyton tarafından gönderilen yazıda Batuhan Karadenizin gelecek vaadettiği ve bu oyuncunun futbolla ilgili önemli özellikleri bulunduğuna değinildi. Ponyton, Beşiktaş Kulübüne bu oyuncuyu Manchester Futbol Akademisine almak için tüm imkanları seferber edeceklerini bildirdi.

    Benim için piyango

    Futbol yaşamı ve eğitimini etkileyecek İngiltere;den gelen teklife çok sevindiğini ifade eden Batuhan Karadeniz, "Beşiktaşta mutluyum. Gözümü Beşiktaş;ta açtım. İngiltereden gelen teklif benim için piyango. Parasal yönden çok, eğitim yönü beni ilgilendiriyor. Çünkü iyi bir futbolcu eğitimli ve örnek olmalı" dedi.

    Beşiktaş Alt Yapı Sorumlusu Sinan Vardar, sadece Beşiktaş değil Türk futbolunun geleceği için yıldızların önünü açtıklarını ifade ederek Batuhanın gelecekte Dünya futbolunda söz sahibi olacağını belirtti. Vardar şöyle konuştu:

    "Beşiktaş alt yapısında sadece Batuhan değil Can, Emre ve bir çok önemli yıldızlar var. Önemli olan onlara inanıp formayı vermek. İngilizlerin ünlü takımı Manchester City takımının Batuhanı keşfetmesi yeni değil. Beşiktaş alt yapısında Batuhan gibi İngiliz takımlarında oynayacak bir sürü oyuncu var. İngiliz takımının bu oyuncu hakkında kesin karar vermesi bizlerin ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. Batuhan fiziği ile birçok yabancı oyuncudan daha kaliteli ve teknik. Ama nedense gerekli şans ve ilgi gösterilmiyor. İngilizlerin bu talebi umarım kulüplerimizin alt yapıya daha sağlıklı eğilmelerini sağlar."

    Hem golcü hem asistci

    Mehmet Ekşi: (Beşiktaş Özkaynak Düzeni Genel Koordinatörü)

    Yüksek bir oyuncu iki ayağını da çok iyi kullanıyor. Gol yüzdesi çok yüksek. Uzun boylu olmasına rağmen top tekniği ileri derecede. Topla çok iyi çıkıyor. Golcülüğü kadar gerek kafa gerekse ayakları ile çok iyi asist yapıyor. Özellikle kontrataklarda ve birebir çalımlarda etkili. Takım arkadaşlarını tekniği ve fiziği ile ateşleyecek özellikler taşıyor. Minik Takımdan A Genç Takımına kadar takip ettik. Okul yaşamından futbol sahalarındaki tutumuna kadar BEFAM tarafından kurulan bilgisayar ağlı oyuncu takip komitemizin en önemli futbolcuları arasındaydı. Sadece Beşiktaş değil Türk Milli Takımı için önemli değer olacak.

    Antrenörleri Batuhan Karadenizi şu sözlerle tanımladı

    Beyaz Carew

    Şenol Erkuloğlu (BEFAM yöneticisi):

    Rusya ile oynanan karşılaşmada attığı gol hala konuşuluyor. Benim gözümde beyaz Carew. Sergen gibi teknik, Gökhan Güleç kadar hızlı.

    Ömer Gülen (Antrenör):

    Hiçbir antrenmanı aksatmadı. Top tekniğini fiziği ile birleştirip bu kadar rahat oynayan oyuncu yok. Gol atmaktan çok attırmayı seviyor.

    Halim Okta (Antrenör):

    İyi bir tekniğe ve gol vuruşlarına sahip. Hava toplarında oldukça etkili. Bir santraforda olması gereken özelliklere sahip.

    Haluk Duranoğlu (Antrenör):

    Mütevazi ve çalışkan. Çok sakin. Gol yollarında çabuk düşünen ve hemen karar verebilen bir özelliğe sahip.

    Sami Şenol: (Minik Takımdan ant.):

    Minik takımdayken futbolu ve davranışları ile sahada tam bir lider gibi hareket ediyordu. Uzun boylu olmasına rağmen bileklerini çok iyi kullanıp çalım atıyor.

    Sarp Yiğit (Antrenör): Hırslı ve kabiliyetli. Rakip ceza alanına girdiğinde, gol atmadan kendi sahasına dönmez.

    EN GENÇ TRANSFERLER

    Freddy Adu14GanaDC United
    Cesc Fabregas16Barcelona AltyapıArsenal
    Theo Walcott16SouthamptonArsenal
    P.Neves Denilson18Sao PauloArsenal
    Isaac Promise18NijeryaG.Birliği
    Draman Haminu19KızılyıldızG.Birliği
    Lionel Messi19Newells Old BoysBarcelona

    Kim Kimdir?
    Adı Soyadı: Batuhan Karadeniz
    Doğum Tarihi: 24.04.1991
    Doğum Yeri: İstanbul
    Boy: 1.87
    Kilo: 75
    Mevkii: Forvet
    Okulu: Eyüp Otakçılar Lisesi 1. Sınıf

    Kariyeri: 5 yıldır yer aldığı Beşiktaşın minik takımında yetişti. Şu an genç takımda oynuyor ve geçen yıl 48 gol attı.
#29.10.2006 01:17 0 0 0
  • bizim altyapimiz mukembel tigana biraz paflara baksa guzel olucak
#29.10.2006 01:28 0 0 0
  • Haber Icın Tşk Ederim

    by_pipo

    Ama Sunumlarda Biraz DAha Dikkat Edersen Sevinirim


#29.10.2006 01:38 0 0 0
  • Kariyeri: 5 yıldır yer aldığı Beşiktaşın minik takımında yetişti. Şu an genç takımda oynuyor ve geçen yıl 48 gol attı.



    Bırde kucuk daha bak gelecegın Arda Turanı o satmayın bence
#29.10.2006 10:39 0 0 0
  • bide muhammed vardı onuda barcelona istemişti
    alt yapı guzel olursa ılerıde sıkıntı çekmeyız
#29.10.2006 11:27 0 0 0
  • bide muhammed vardı onuda barcelona istemişti
    alt yapı guzel olursa ılerıde sıkıntı çekmeyız

    iyi guzel soyluyorsunda Tigana'nin alt yapiya ozen gostermesi lazim
#29.10.2006 12:48 0 0 0
  • dogru gecen bır yerde gordum bu muhammed antremanda hocasına hareket yapınca kulagı kızarmıs cocugun olmaması lazım boyle seylerın
#29.10.2006 13:07 0 0 0
  • evet o ya$ta cocuga onu yaparsan o Be$iktasta oynar mi bir daha
#29.10.2006 13:36 0 0 0
  • zaten barcelona bunu fırsat bılıp de istemıştı bu çocugu ama sonra tatlıya baglandı olay
#29.10.2006 13:46 0 0 0
  • Gelecegin Sergen'i Muhammed
#29.10.2006 14:01 0 0 0
  • ben bı vıdeosunu ızledım cook guzel oynuyor kereta
#29.10.2006 14:02 0 0 0
  • yöneticiler bu adamı da kaçırırsa bıraksınlar hemen takımı defolup gitsinler
#29.10.2006 18:10 0 0 0
  • Bu Futbolcumuz kulupumuz Umarim Iyi Bir Takima Satar
#29.10.2006 19:27 0 0 0