MALZEMELER
250 gr un
4 adet yumurta
1 bardak su (yada beyaz şarap)
½ su bardağı zeytin yağı
200 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış ve doğranmış)
200 gr parmesan (yada eski kaşar)
Bir paket kabartma tozu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın.
Derin bir kabın içerisinde, un, tuz, kabartma tozunu iyice karıştırın.
Hazırladığınız harçın içerisine, yumurtaları kırın ve yavaş yavaş suyu ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın.
Zeytinleri, parmesan veya kaşarı ilave edin.
Kek kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru içine boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.

NOT : Peynir ve zeytinler tuzlu olduğundan tuz koyarken dikatlı olun.
Bu keki iştah açıcığı yada ana yemek olarak salata eşliğinde servis yapılabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 460
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:22
sunum için teşekkürler...
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:23
tskler
BoardBeLasi Tarih: 06.11.2006 00:37
Tarif icin tskler