Katarakta ve Çift Gözlük

Son güncelleme: 30.10.2006 17:28
  • noimage

    İleri yaşa bağlı yakını görememe, bir başka deyişle presbiyopi AMO VISX Excimer Lazer teknolojisi ile ortadan kalkıyor

    Hem konfor hem de daha genç görünüm arayanlar, dünya pazarı lideri AMO VISXin geliştirdiği yeni teknolojiyle, uzağı ve yakını daha kolay görebilmek için iki ayrı gözlük kullanmak zorunda kalmayacak.

    Türk Oftalmoloji Derneği tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Kongrelerin 40ıncısı, bu yıl Antalya Sungate Otelde, 28 31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kongrenin önde gelen destekçilerinden İmir Kimya, katarakt tedavi ve ameliyatlarındaki uzmanlığı ile tanınan İtalyan Doktor Matteo Piovella ve presbiyopi tedavi ve lazer ameliyatlarındaki başarısı ile bilinen Kolombiyalı Doktor Gustavo Tamayoyu Türk doktorları ile buluşturacak.

    Kongrenin en önemli konuları arasında katarakt ve uzak-yakın görme problemi yer alacak. Özellikle ileri yaşlarda görülen bu rahatsızlıkların en son teknik ve tedavilerle nasıl ortadan kalktığına dair deneyimlerini Dr. Tamayo ve Dr. Piovella, hem bilgi paylaşımı hem de gerçekleştirilecek canlı ameliyat aracılığıyla Türk doktorlarına aktaracak.

    Presbiyopi:

    Presbiyopi gözün doğal lensinin esnekliğinin azalarak, yakın ve uzak noktalar arasında odaklanmada güçlük çekmesine presbiyopi adı verilir. Bu durum yakın gözlüğü takmadan okuma ve yakını görme güçleşince farkedilir. Presbiyopi genellikle orta yaşlarda görüşü etkilemeye başlar. 50 yaşını aşmış hemen herkeste yakın görüş problemlerine sıkça rastlanır.

    Katarakt:

    Katarakt özellikle de 65 yaş sonrasında çok yoğun olarak görülen bir rahatsızlıktır. Katarakt, gözdeki doğal lensin bulutlu ve kahverengi bir hal alıp, gelen ışığın dağılmasına sebep olmasıdır. Görüşü ciddi boyutta bulanıklaştıran katarakt müdahele edilmediği taktide körlüğe yol açabilir. Katarakt ameliyatlarında lens seçimine özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Seçilecek olan yeni teknolojilere sahip bir lens, başarılı bir ameliyat sonrasında hastanın görüş kalitesinin artmasını sağlıyor.

    Katarakt tedavisi multifokal ve monofokal olmak üzere iki farklı lens aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Multifokal lensler ile gerçekleştirilen tedavi katarakt cerrahisi sonrasındaki görme kalitesini en yüksek seviyelere taşıyor. Ayrıca bu lensler ile presbiyopi de ortadan kaldırılmış oluyor. Yani göze yerleştirilen multifokal lens ile hasta hem katarakttan hem de presbiyopiden kurtulmuş oluyor.

    Monofokal lenslerle gerçekleştirilen katarakt cerrahisinde de uygulama sonrasındaki görme kalitesi yüksek oranlara çıkıyor ve katarakt tedavi edilmiş oluyor ancak kişinin yakın görme problemi için gözlük kullanmaya devam etmesi gerekiyor. Seçilecek olan wavefront dizaynlı lenslerle daha net ve yüksek kontrastta görüş elde edilebiliyor.
#29.10.2006 15:35 0 0 0
  • Cok kotu ya ALLAH uzak etsin gercekten cok fena,
    ben bazen gozlerim agrinca dinlendiricii takinca bile sinir oluyorum
#29.10.2006 17:03 0 0 0
  • teşekkürler özlemciğim degerli bilğilerin için
#29.10.2006 20:14 0 0 0
  • bilgiler gerekli dikkatli olmak lazım
    saol özlem
#30.10.2006 17:28 0 0 0