Avrupa Ligleri'nde bu hafta neler oldu?

Son güncelleme: 30.10.2006 18:33
  • Avrupa'da futbol heyecanı tüm hızıyla devam ederken, üst düzey liglerde takımların zirve mücadeleleri de nefes kesiyor. Futbol heyecanı, Avrupa'nın farklı kentlerinde oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarıyla devam edecek.

    ROONEY GELİYOR!
    İngiltere Premier Ligi'nde 10. hafta maçlarının yıldızı kuşkusuzu Wayne Rooney'di. İngilizlerin son yıllarda tüm umutlarını bağladığı yıldız futbolcu. 21. yaş gününü attığı 3 golle kutladı. Manchester United, eski Fenerbahçeli Nicolas Anelka'nın formasını giydiği Bolton Wanderers'ı deplasmanda 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek ligde liderliğin keyfini çıkarırken, Rooney, attığı 3 golle yıldızlaştı. Portekiz yıldızı Christiano Ronaldo'nun da skora katkı yaptığı maçta 3 puana ulaşan Manchester, bu sonuçla, Premier Lig'de 25 puanla zirvede yer alırken, Sheffield United deplasmanında 2-0'lık galibiyete uzanan son şampiyon Chelsea ise, averajla ikinci sırada kaldı.

    LİVERPOOL VİLLA'YI DAĞITTI
    Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerinden Liverpool ise, Anfield Road'da ağırladığı Aston Villa'yı 3-1'le geçerek rakibinin yenilmezlik unvanına son verdi. Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki rakiplerinden milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcastle United ise kendi evinde Charlton Athletic'le golsüz berabere kalarak kötü gidişini sürdürdü ve ligde 17. sıraya geriledi. Beşiktaş'ın rakibi Tottenham ise, Watford deplasmanında 0-0 berabere kalan bir başka takım oldu.

    BARÇA MORAL BULDU
    İspanya La Liga'da son haftaların eleştirilen takımı Barcelona, Cumartesi günü oynadığı maçta ligin zayıf takımlarından Recreativo Huelva'yı 3-0 yenerek Chelsea'yle yapacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi moral buldu. Barça'da Brezilyalı yıldız Ronaldinho biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle yıldızlaşırken, Barça'nın penaltının dışındaki iki golünün kafa golü olması dikkat çekti.

    REAL TAM GAZ
    Ligde zirve hesapları yapan ancak istikrarsız görüntü çizen Real Madrid ise, yenik duruma düştüğü maçta Gimnastic'i deplasmanda 3-1 yendi ve haftayı kayıpsız kapadı. Zirvenin önemli takipçilerinden son UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla ise Fenerbahçe'nin rakiplerinden Celta Vigo'yu deplasmanda 2-1 yenerek ligde ikinci sıraya yükseldi ve Barcelona'yı takibini sürdürdü. Milli futbolcu Nihat Kahveci'nin takımı Villarreal ise, Nihat'ın eski takımı Real Sociedad'la deplasmanda yaptığı maçı 1-0 kazanarak haftayı 3 puanla kapadı.

    INTER ALEV ALEV
    İtalya Ligi Serie A'da hafta sonuna takımlar, İtalya Olimpiyat Komitesi (CONI) Tahkim Mahkemesi'nin aldığı ceza indirimi kararıyla girdiler. Mahkeme, şike ve bahis skandalına karışan takımların -AC Milan hariç ve Reggina'nın kararı sonra verilecek- tamamının cezalarında indirime giderken, futbol heyecanı ise derbi maçtaydı. Ligin en büyük şampiyonluk adaylarından Inter ve AC Milan'ı San Siro'da karşı karşıya getiren karşılaşmada taraftarlar tam 7 gole şahitlik ettiler. Müthiş mücadeleye sahne olan maçta Inter rakibini deplasmanda 4-3 yenmeyi başardı ve zirvedeki yerini averajla da olsa korumayı başardı. Zidane'la yaşadığı kafa olayıyla hala gündemdeki yerini koruyan Marco Materazzi ise, maçın 68. dakikasında kırmızı kart görerek Inter'i 10 kişi bıraktı.

    PALERMO ÇOK FORMDA
    Inter bu sonuçla, 9 maçta topladığı 21 puanla zirvede yer alırken, takipçisi olan Fenerbahçe'nin rakiplerinden Palermo ise Fiorentina deplasmanında son saniyelerde bulduğu golle 3-2 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Serie A'da üst sıralara tırmanma mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde ise gülen taraf Roma oldu. Başkent ekibi Udinesse'yi deplasmanda 1-0 yenerek 3. sıradaki yerini korudu. Inter'e kendi evinde mağlup olan Milan ise, ceza indirimine rağmen 14. sıraya kadar geriledi.

    BREMEN YAĞMUR GİBİ
    Almanya Birinci Futbol Ligi, Bundesliga'da, 9 hafta maçlarına Werder Bremen damgasını vurdu. Ligin en golcü takımı unvanını elinde bulunduran Werder, Mainz'i deplasmanda 6-1 gibi farklı bir skorla devirerek 19 puanla zirvedeki yerini korudu. Werder'i takibini sürdüren son şampiyon Bayern Münih ise, Beşiktaş'ın rakiplerinden Eintracht Frankfurt'u Allianz Arena'da 2-0 yendi ve 16 puanla ikinci sıradaki yerini korudu. Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin formasını giydiği Schalke 04 ise, Stuttgart karşısında 3-0 yenilerek önemli bir darbe alırken, bir başka milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün takımı Herta Berlin ise, Energie Cottbus'a deplasmanda 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

    KRAL LYON
    Fransa Ligue 1'de Lyon'un krallığı devam ediyor. Son beş sezona ambargo koyan ve şampiyonluğu kimseye kaptırmayan Olimpik Lyon, üst üste altıncı şampiyonluğuna doğru koşar adımlarla ilerliyor. 10. maçında kendi sahasında Nancy'i ağırlayan Lyon rakibini tanıdık bir isim olan eski Beşiktaşlı John Carew'in attığı golle 1-0 yendi ve 11 puan farkla liderliğini sürdürdü.

    Lyon'un en önemli takipçisi olan ve lige de fırtına gibi başlayan Franck Ribery'nin takımı Marsilya ise Nice deplasmanında 2-1 mağlup olarak Lyon'a şampiyonluk yolunu iyice açmış oldu. Marsilya karşılaşmasında sahaya atılan yabancı maddenin patlaması üzerine sahaya giren bir itfaiyecinin iki parmağının kopması ise, haftaya damgasını vuran en önemli olay oldu. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Bordeaux ise, Sedan'ı kendi sahasında 3-1 yenerek Salı günü Liverpool'la yapacağı maç öncesi moral buldu.

    ZİRVE KAYIPSIZ
    Hollanda Birinci Ligi'nde ise, zirve mücadelesi veren takımlar haftayı kayıpsız kapadılar. Ajax, Heerenveen karşısında 2-0'lık galibiyet elde ederek , 10 maçta topladığı 27 puanla zirvedeki yerini korudu. Galatasaray'la Salı günü kendi sahasında kritik bir maça çıkacak olan PSV Eindhoven ise, iyi futbolunu farklı galibiyetlerle süslemeye devam ediyor. Ligde, RKC Waalwijk'le karşılaşan Einhoven rakibini Arouna Kone (2) ve Ibrahim Afellay'ın golleriyle 3-0 yendi ve 25 puanla ikinci sırada yer aldı.

    Belçika Birinci Ligi'nde Sint-Truiden engelini deplasmanda 2-1'le geçen Racing Genk, 10. hafta sonunda 26 puanla zirvedeki yerinı korurken, milli futbolcu Serhat Akın ve eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan'ın takımı Anderlecht ise Lierse'yi 2-0 yenerek 23 puanla ikinci sırada yer aldı.

    Beşiktaş'ın hafta içi UEFA Kupası'nda deplasmanda karşılaşacaearında indirime giderkğı Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş ise kendi liginde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Avrupa'nın ligde topladığı puanla bakımında en iyi takımlarından birisi olan Bükreş ekibi Poli Lasi engelini 5-0'la geçerken, 13'te 13 yaparak 39 puanla açık ara zirvedeki yerini korudu.

    Dinamo'nun en yakın rakibi Steaua Bükreş ise, Unirea Urziceni'yi 3-0 yenerek Dinamo'yu 12 puan geriden takibini sürdürdü.Yunanistan Birinci Ligi'nde ise, son şampiyon Olimpiyakos, liderliği sürdürmeye devam ediyor. 8. haftası geride kalan Yunanistan Ligi'nde Ergotelis engelini 1-0'la geçen Olimpiyakos 21 puanla liderliğini sürdürürken, Panathinaikos ise, 16 puanla ikinci sıradan takibini sürdürdü.

    Avrupa'da futbol heyecanı Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü A, B, C, D, Çarşamba günü ise E, F, G ve H Grubu'nda, Perşembe günü ise UEFA Kupası'nda oynanacak maçlarla devam edecek.
#30.10.2006 13:06 0 0 0
  • Paylaşımlar için teşekkürler kurt..
#30.10.2006 18:33 0 0 0