MalzemelerDerisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
10 adet arpacık soğanı (100 gr)
2 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz
100 gr İç Bezelye
½ kahve fincanı Pirinç
10 sap Maydanoz
Yeterince Su
Tuz, Karabiber, Kekik
Yapılışı Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur. Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır. 1 saat kadar bu şekilde pişirilir.

1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin.

Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır. Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür. En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir.

Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 673
favori
like
share
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:46
güzel tariflerin için teşekkürler
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:22
tarifin için teşekkürler canım
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:08
tsk tarif için
BoardBeLasi Tarih: 06.11.2006 15:07
[COLOR=orangered]ellerine saglik su perisi
sennur Tarih: 30.10.2006 22:02
oldukça hafif ve sağlıklı bir tarif paylaşımın için sağol superisi