kıymalı ovmaç çorbası - naneli ovmaç çorbası - ovmaç çorbası tarifi

Malzeme
1 su bardağı Un
50 gr. Margarin
250 gr. kıyma
1 adet soğan (Çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
2 adet domates (Kabuğu çıkarılmış, ince kesilmiş)
6 su bardağı su veya et suyu
Tuz
1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

• Bir kabın içinde unu, üzerine az su serpiştirerek karıştırın. Sert hamur haline getirin ve ellerinizi ovuşturarak iki el arasında kuskus gibi taneler oluşturun.
• Bir tencere içinde, kızdırılmış yağda soğanı ve kıymayı kavurun.
• Kıyma suyunu çekince domatesleri, karabiberi ve tuzu ilave edip 2 dakika daha karıştırın.
• Suyunu ekledikten sonra 5 dakika kaynamaya bırakın. Üzerine gelen köpüğü kevgirle alın.
• Hazırlamış olduğunuz hamurları içine serpiştirerek 5 dakika daha kaynatın.
• Naneleri ekleyip karıştırın. Lezzetini kontrol ederek servis yapın.

Not : İstenildiğinde yağı kızdırıp, nane ve kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine ilave edilebilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1984
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:31
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:37
paylaşım için teşekkürler
unique Tarih: 05.11.2006 15:56
güzel tariflerin icin tskrler...
BoardBeLasi Tarih: 05.11.2006 00:49
Tarif icin tskler Su - perisi