Malzeme
3 su bardağı kuru fasulye (Dermasom, iri boy)
2 su bardağı şeker
1 adet soğan
2 su bardağı kızılcık marmeladı
5 adet karanfil
50 gr. Margarin

Hazırlanışı

Pürenin Hazırlanması : Fasulyenin parçalanmışlarını ve ufak boylarını ayırıp, tel süzgece koyun.
Kaşık ile ezerek bir kaba geçirin.
İçine yağı koyup, karıştırın.
Yapılışı :
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslat İki su yıkayıp tencereye koyun. Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ilave edin.
Bir soyulmuş soğana karanfilleri batırıp içine atın.
Kısık ateşte pişirin. Kaynamasına yakın üzerinde oluşacak köpüğü alın.
Başka bir tencerede bir su bardağı suyun içinde şekeri eritin ve kaynatın.
Pişen fasulyeleri süzüp bu şurubun içine koyun, 5 dakika kaynatın.
Yapılan püreyi tabağın ortasına koyun etrafına fasulyeleri dizin. Üzerine kızılcık marmeladını kaşıkla gezdirerek dökün.

Not : Arzu edildiğinde krema da kullanılabilir.

Beğeniler: 2
Favoriler: 0
İzlenmeler: 530
favori
like
share
unique Tarih: 05.11.2006 14:53
eline emeine saglik...
BoardBeLasi Tarih: 04.11.2006 22:31
[COLOR=orangered]Ellerine Saglik
sennur Tarih: 31.10.2006 21:38
casper superisi sana denetti galiba...
casper Tarih: 31.10.2006 15:28
bence hiç deneme sennurcum
sennur Tarih: 31.10.2006 11:58
:67:çok ilginç bir tarif tadını merak ettim
casper Tarih: 31.10.2006 10:16
nasıl olur acaba :67: