Ispanaklı Mantı

Son güncelleme: 20.04.2007 13:02
  • ıspanak mantı tarifi - ıspanak mantı nasıl yapılır - ıspanak mantının yapılışı

    Malzemeler:
    250 gr Un
    100 gr Süt
    2 Adet Yumurta
    150 gr Taze Ispanak Yaprağı
    100 gr Kıyma
    Yarım Demet Maydanoz
    Karabiber, Tuz

    Hazırlanışı :Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın. Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin. Sertleşene kadar yoğurun. Bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.
    Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
    Hamuru olabildiğince ince açın. Kareler şeklinde kesin. Her bir karenin içine malzeme koyun. Üçgen şeklinde katlayın. Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün. Suyu kaynatın. İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun. Kaynayan suya mantarları atın.
    Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın.
#01.11.2006 11:33 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#05.11.2006 15:03 0 0 0
  • mantiya bayilirim tarif icin tskler
#05.11.2006 18:43 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:02 0 0 0