Kayısı Keki

Son güncelleme: 10.02.2007 09:22
  • Malzemeler:
    4 adet yumurta
    125 gr margarin (eritilmiş)
    1 yemek kaşığı yoğurt
    Yarım limonun suyu
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un
    20 adet kuru kayısı
    1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık

    HAZIRLANIŞI :
    Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.
    Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.
#02.11.2006 15:32 0 0 0
  • az önce havuçlu kek yapmıştım,
    bilseydim bu tarifi denerdim,ama mutlaka deneyeceğime güzele benziyor,
    teşekkürler ablacım
#02.11.2006 16:46 0 0 0
  • her iki kardeşinde eline sağlık bu güzel kayısı kekinden deneyeceğim superisi sağol. casperciğim sendende havuçlu kek tarifini yazarsan alırız
#02.11.2006 20:17 0 0 0
  • benim havuçlu kekin çok basit ve pratik ama sonucu muhakkak yüz güldüren bir tarif,

    2 yumurtayı yarım su bardağı şekeri mükserle çırp,
    yarım su bardağı sıvıyağı ekle,
    rendenin ince tarafındada 2 havucu rendele biraz ceviz ekle,
    bunları ve 1,5 su bardağı kadar unu ve bir paket kabartma tozu ve tarçını da ekle,
    normal fırında pişir,

    sennurcum yapınca haber verde beraber not verelim sana
#03.11.2006 09:18 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#06.11.2006 00:00 0 0 0
  • muhteşem
#26.11.2006 03:23 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 09:22 0 0 0