Malzemeler:
4 adet yumurta
125 gr margarin (eritilmiş)
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
20 adet kuru kayısı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık
HAZIRLANIŞI :
Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta erimiş margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, un ve limon suyunu koyup çırpın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı kayısıların üzerine dökün. 160-170 derecede pişirin. Servis tabağına dikkatlice ters çevirip servise sunun.
benim havuçlu kekin çok basit ve pratik ama sonucu muhakkak yüz güldüren bir tarif,
2 yumurtayı yarım su bardağı şekeri mükserle çırp,
yarım su bardağı sıvıyağı ekle,
rendenin ince tarafındada 2 havucu rendele biraz ceviz ekle,
bunları ve 1,5 su bardağı kadar unu ve bir paket kabartma tozu ve tarçını da ekle,
normal fırında pişir,
sennurcum yapınca haber verde beraber not verelim sana