Malzemeler:
4 kuru acur
4 kuru dolmalık biber
4 kuru patlıcan
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
4-5 soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 domates
4 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sumak ekşisi
Yenibahar, karabiber, tarçın
1 çay kaşığı tozşeker
1 elma
1 ayva
1 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı:
* Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve kabuklarını soyun. Kuru acur, dolmalık biber ve patlıcanı haşlayıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzgece alın.

* Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı kıyın. Nane, maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin.

* Yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan, sarımsak ve fıstığı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Rendelenmiş domates, biber salçası, kuşüzümü, nane, maydanoz, dereotu, sumak ekşisi, tozşeker, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Pirinç suyu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

* Hazırladığınız iç malzemesiyle acur, dolmabiber ve patlıcanları doldurup tencereye dizin. Elma ve ayvaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Tenceredeki dolmaların üzerini elma ve ayva dilimleriyle kapatın. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1898
favori
like
share
yelhan Tarih: 21.01.2009 01:26
valla dolma yemısız zeytınlısını arıyouz hehe saol paylasım ıcın
princessofdarkness Tarih: 28.11.2008 22:11
üniversitede ayrı eve çıkınca denicem
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:49
SAOLLL TSK
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:29
tskkr
NaZ Tarih: 26.11.2006 01:33
ellerine saglik
sennur Tarih: 12.11.2006 02:42
ellerine sağlık superisi
BoardBeLasi Tarih: 06.11.2006 01:01
buna bayiliyorum ben antepli komsuda yemistim :78: