FORUM KURALLARI

Son güncelleme: 28.11.2012 17:36
  • Üyelikler
    Üye olurken ahlaksız isimler seçmek yasaktir. Yöneticilerin bu türden kullanıcı adı olan üyelerin kullanıcı isimlerini değiştirmeye ya da üyeliklerini sonlandırmaya hakkı vardır.

    Üyelik isminizde " * > ^ # < ! ' ve benzeri işaretler kullanamazsınız!

    Sadece rakamlardan, telefon numaralarından ve mail adreslerinden oluşan üyelik isimleri kullanmak yasaktır.

    Forum yönetimi Forumda hic yazı yazmayanların ya da uzun zaman giriş yapmayanların üyeligini silme hakkını saklı tutar.

    Her üye kendi adına yazılan mesajlardan sorumludur. İstenmeyen bir durumda ben yazmadım çıkış yapmamıştım arkadasım yazdı gibi vesayre sebepler geçerli sayılmayacaktır.

    Hür üye, üyeliğini tehlikeye atabilecek olası sorunlara karşı kendi güvenligini sağlamak zorundadir. Sebep basit bile olsa yapılan ikazlari göz ardı edenler üyelik tarihi ve mesaj sayısına bakılmaksızın forumdan uzaklaştırılır.

    Ayni kişinin birden fazla rumuz ile üye olması yasaktır. Ve yine aynı kişinin iki ayri üyelikle farklı kişilermis gibi aynı konuda görüş belirttiğinin tespit edilmesi durumunda üyelikleri uyarılmaksızın silinebilir yada girişi yasaklanır.

    Her ne sebepten ötürü olursa olsun üyelerin sonradan üyelerini sildirmek gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer üye girmek istemiyorsa zaten bu kendi elindedir.
#18.10.2011 16:55 0 0 0


  • Konular


    Boarda yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir.Yöneticiler yanlis yere acilan konulari uyarmaksizin ilgili bölüme kaydirabilirler. Eger uygun bir bölüm bulamadiysaniz konuyu bir yöneticiye bildirebilir yardim alabilirsiniz.

    Konu basliklarini konunun icerigini ifade eden sekilde secmeniz gerekiyor. Konuyla alakasiz basliklar yazmak kesinlikle yasaktir .Yardim, lütfen, cok acil, cok önemli okuyun gibi basliklar yöneticiler tarafindan silinecektir.

    Üyeler yeni bir konu basligi acmadan önce arama özelligini kullanarak o konunun forumda mevcut olup olmadigini kontrol etmeliler. Ayni isimli veya ayni tartismalari iceren konular acilamamasina dikkat edilmeli, cift acilan konulari forum yöneticileri silebilirler.

    Internet dilinde büyük harflerle yazi yazmak bagirmak demektir, gereksiz yere aliskanlik edinerek büyük harflerle yazi yazmak yasaktir.

    Konu basliklarini bir sürü anlam ifade etmeyen isaretlerle süslemeniz arama sonuclarinda basarisiz sonuc alinmasina neden olmaktadir. Örnegin konu basliklarinda cümlelerin ön ve arkalarinda, kelimelerin aralarinda, +, *, ~, | , ( , ), [, ] & " ve benzeri daha bir cok isaretin kullanilmasi yasaktir !


#18.10.2011 16:57 0 0 0
  • Mesajlar
    Admin ve Moderatörlar her yazilan mesaji aninda göremiyebilirler, uygunsuz bir mesajla karsilastiginizda lütfen noimage
    butonu vasitasiyla bildirin. Ayni zamanda bölümden sorumlu moderatörlerede bildirirseniz daha hizli müdehale edilecektir.

    Forumda flood mesaj atmak yasaktir. Yani bir konuda sizin cevabinizdan sonra kimsenin mesaji yok ise yani alt alta 2 veya daha fazla mesajiniz varsa buna flood denir . Flood dan kacinmak icin yazdiginiz mesajlara aninda cevap beklemeyiniz, sonucta burasi bir chat odasi degil forum sitesidir.

    Mesajinizin eksik yada yanlis oldugunu düsündügünüzde yeni bir mesaj atmak yerine "Editle" butonuna basarak mesajinizi düzeltiniz.

    Forum icerisinde yabanci diller icin acilan özel bölümler disinda, mesajlarinizda ve signatürlerinizde yabanci dilde kelimeler kullanmak yasaktir.

    Forum icerisinde harici link ve E-Mail adresi paylasimi yapmak yasaktir.

    Yazdiginiz mesajlarda 3'tenfazla ifade (smiley/smilies) kullanmak yasaktir. 1 taneside ayni anlami tasiyor 10 taneside.
    Konulara yazdiginiz cevaplarda slm, tsk gibi kisaltmalar yada tskkkkkkkkkkkkkk ve slmmmmmmm tarzindan sacma sapan kelimeler kullanılamaz.
#18.10.2011 16:59 0 0 0


  • Yasak Paylasimlar



    Ahlak disi konular acmak, uygunsuz resimler sunmak, xxx film ariyorum yada sunuyorum tarzinda yazilar yazmak yasaktir.
    Ayrica sitemiz bir hack sitesi olmayip, her türlü hack girisimi istekleri, hacklama yöntemleri ve hack programlarinin sunumu yasaktir.
    Forumda profesyonel sanatcilara ait mp3 sunmak yasaktir ayrica programlarla birlikte crack, patch ve serial vermekte yasaktir. Gözden kacan durumlarda dogacak her türlü yasal sorundan sunan kisi sorumludur. Böyle bir durumda kanuni islemler icin IP ve istenilen tüm bilgileriniz yetkililere ulastirilacaktir.
    Üyelere sunulan linklerde kesinlikte üyelik isteyen yerlerin linklerini sunmak yasaktir. Ayrica sunulan dosyalarin sifreleri baska bir sitenin adresi seklinde olmasi yasaktir.
    Forum icerisinde kisisel yada kurumsal yardim talebinde bulunmak icin kampanya konusu acmak, her ne sebep ile olursa olsun yasaktir. Ayrica bu tür aksiyonlarin bir cogu kurumlar adina bile yapiliyor olsa resmi kanallar vasitasi disinda yapilmasi kanunende yasaktir ve suc teskil etmektedir.

#18.10.2011 17:00 0 0 0


  • Siyaset Ve Hakaret


    Forumda Siyaset ve Siyasi propaganda yapmak, bölücü mesaj iceren yazi ve resim paylasimi yapmak, din istismari yapan mesajlar, genel ahlaka aykiri küfürlü yazilar yazmak ve ayni sekilde baska bir üyeyi yada ücüncü bir sahsi kücültücü veya hakaret edici yazi yazilmasi yasaktir.
    Yukaridaki maddelerden bir yada bir kacina uymayan üyeler hakkinda forumdan süresiz atilmaya varan agir cezalar uygulanacaktir.
    Üyeler kendi aralarindaki özel sorunlarini board huzurunu bozacak bir sekilde diger üyelere yansitamaz.
    Forum icerisinde meydana gelen olaylara üyeler kendi yöntemleri ile müdehale edemezler. Böyle bir durumda derhal yöneticileri haberdar edeniz. Hakli bile olsaniz yöneticilerin müdehalesini beklemeden atacaginiz her adimin sizide zor durumda hatta haksiz duruma düseceginin bilincinde olmalisiniz.
    Ayrica Spor adi altinda fanatizim yapmak, profillerde rakip taraftarlari kiskirtici yazi yazmak, board icerisinde asiri fanatik tavirlar sergileyerek üyeler arasinda tartisma cikartmak yasaktir. Aksi davranislarda bulunanlara spor bölümlerinden men ve üyeliklerinin sonlandirilmasina varan cezalar verilecektir.


#18.10.2011 17:01 0 0 0
  • İmza alanları Ve Profiller

    İmza alanı: Mesajlarınızın altındaki imza.
    Profil: isminize tıklandığında ulaşılan size özel alan.

    Profillerinizin iceriğinden sizler sorumlusunuz.
    Herhangi birininin signatürünüze bıraktığı reklam amaçlı link yada uygunsuz bir mesaji derhal forum yöneticilerine bildiriniz.

    Forum kurallarında yasak olan içerikleri profillerinizde ve signatürlerinizdede paylasmanız yasaktır.
    İmza alanında video kodu kullanmaniz yasaktir.
#18.10.2011 17:02 0 0 0
  • Bilmeniz Gerekenler

    Boardun isleyis ve kurallari konusunda katilimcilari bilgilendirmek admin veya moderatörlerin görevi degildir. Katilimcilar bu kurallari okuyup uymak zorundadir. Kurallara uymayanlarin üyelikleri silinir yada girisi engellenir. Foruma üye olan herkes kurallari okumus ve kabul etmis sayilir.

    Forum içerisinde "sevgili" mahiyetinde birliktelikler yasaktır. Elbette insanların özeline müdehale etmeye hakkımız yok ancak bu yasak, ilişkinizi herkese açıklamak, forumdaki konularda, signatür ve profillerde karşılıklı yada tek taraflı ilan etmek anlamında foruma yansıyan kısmını kapsamaktadır.

    Gerektiginde forum kurallarında değişiklik yapılabilir ya da yenisi eklenebilir. Bu konuda bir itiraz söz konusu olamaz.
    Her üye BOARD SORUNLARI VE DUYURULAR bölümde acilan duyuru nitelikli konulari takip etmekten sorumludur. Orada yapilan bir duyuru icin ben okumadim bilmiyordum gibi sebepler mazeret kabul edilmeyecektir.
#18.10.2011 17:03 0 0 0


  • ÜYE RÜTBELERİ



    Üye Rütbesi

    Mesaj adeti
    Rütbe Grafiği


    Acemi Er

    0

    noimage


    Er
    5
    noimage


    Onbaşı

    10
    noimage


    Cavuş

    20
    noimage



    As Teğmen

    40
    noimage


    Teğmen

    50
    noimage


    Üst Teğmen

    75
    noimage



    Yüzbaşı

    100
    noimage


    Binbaşı

    200
    noimage


    Yarbay
    300
    noimage


    Albay
    400
    noimage


    Tuğgeneral

    500
    noimage


    Tümgeneral
    1000
    noimage


    Korgeneral
    5000
    noimage


    Orgeneral
    10000
    noimage


    Mareşal

    20000
    noimage


    Genel Kurmay Başkanı

    30000
    noimage


    Cumhurbaşkanı

    50000
    noimage

#09.01.2012 09:26 0 0 0
  • Mesaj sayım neden artmıyor?

    Forumda bazı bölümlerde mesaj sayımı yapılmamaktadır. Bu bölümler kategorilerin en fazla % 2 si kadardır. Üyelerin sürekli aynı bölümlere takılıp kalmasını engellemek ve haksız rekabetin önüne geçmek için alınan bir önlemdir.
#17.05.2012 20:52 0 0 0

  • DOĞRU ARAMA NASIL YAPILIR

    Lütfen forumda konu açmadan evvel arama sistemini kullanınız. Arama yapmadan açılan konular karantinaya gönderilir. Bu da hem sizlerin hem yöneticilerin gereksiz emek harcaması demektir.

    Arama yaptım ama açacağım konu yoktu! Ya da muhtemelen bir sürü konu buldunuz ama konu başlıkları farklıydı haliyle tek tek içlerine girio okuyup bu mu diye bakacak değilsiniz :)

    Arama yaparken açacağınız konunun başlığını aratmak sık yapılan hatalardan birisidir. Aynı içerik forumda farklı içerikle sunulmuş olabilir.

    Bu sebeple en sağlıklı arama konu başlığından ziyade konu içeriğinde geçen kelimelerle arama yapmaktır. Yine bu durumda da sık yapılan diğer bir hata çok genel kelimeleri seçip aratmaktır.

    Mesela kuşkonmaz ile ilgili bir konu açacaksınız diyelim. Konu içeriğinde kuşkonmaz pişirmek marifet ister diye bir cümle geçsin. Siz kuşkonmaz diye aratırsanız tam bir felaket olur yüzlerce konu çıkar karşınıza. Ama kuşkonmaz pişirmek cümlesini aratırsanız aramanızı kısmen sınırlandırır daha net sonuç alırsınız. Fakat bu defada içinde hem kuşkonmaz hem de pişirmek geçen konuları bulursunuz ki bu da aslında sıkıntılı bir durumdur.

    Peki en kesin neticeye nasıl varırız?

    "kuşkonmaz pişirmek" şeklinde konuda geçen 2 ya da 3 yanyana cümleyi tırnak işareti içerisinde aratarak kesin olarak aynı içerikte konu var mı yok mu bulabilirsiniz. Bu yan yana sececeğiniz cümleler arasına 2 veya 3 harfli kısa kelimeler olmamasına özen gösterin.


    Eğer bilmeyenler varsa aynı şey arama motoru Google içinde geçerlidir. Bazen bir şey arattığımızda milyonlarca sonuç verebiliyor. Bunun sebebi aynen forumdaki durum gibidir. İçerisinde aradığınız kelimenin en az biri olsa bile bunu sonuçlara yansıtır. Ancak tırnak içerisinde aratırsanız eğer kelimeler yan yana geçmiyorsa bu arama sonuçlarına yansımayacaktır.

    Arama konusunda sıkıntı yaşayan yahut sürekli tekrar konular açan üyelere bu mesajın linkini veriniz.

    DOĞRU ARAMA NASIL YAPILIR



#28.05.2012 13:56 0 0 0
  • Sitemizin tavsiyesi olan

    http://tr.directupload.net

    Sitesine resim yükleme konusunda ayrıntılı anlatım.

    noimage




    Forumdaki konulara yardım amaçlı bu mesajın linkini vermek isterseniz aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.




    Resim Nasıl Yüklenir?




#10.10.2012 00:34 0 0 0
#20.11.2012 23:06 0 0 0
  • Forumda açılan konularda sadece konunun ilk mesajı konu içeriğini temsil etmektedir. Her hangi bir başlığı baz alarak bir konu açıp sürekli o konuya cevap yazarak konuyla ilgili eklemeler yapmayınız. Bunun yerine ekleme yaptığınız cevabı yeni konu açarak paylaşınız.

    Yani örnek vermek gerekirse bir üye "Necip Fazıl Kısakürek Şiirleri" diye bir konu açarak tüm bulduğu şiirleri bu konuya cevapla şeklinde ilave edemez. Bunun yerine her şiir için yeni bir konu açmak zorundadır. Geçmişte bu şekilde tüm şiirlerini bir kişinin paylaşması artık kimsenin o şiirleri yeni konu olarak açmasına engel teşkil edemez.

    Tarif ettiğim şekilde açılan, konulara cevaben yazılan içeriklerin foruma hemen hemen hiç bir katkısı olmamakla birlikte gereksiz veritabanı şişirmeye katkısı olmaktadır.

    Ancak geçmişte konu olarak açılmamış ama cevap şeklinde paylaşılmış bir içeriği her zaman birileri yeni konu olarak açabilir.

    Bu zorunlu bir kural olmamakla birlikte tavsiyedir.
#28.11.2012 17:36 0 0 0