Özel günler için

Son güncelleme: 06.11.2006 14:00
  • Özel bir davete katılacaksınız ve siz biraz fazlanız olduğunu düşünüyorsunuz. Kısa sürede istenilen sonucu veren diyetimiz tam size göre.Seçenekler arasından bir kahvaltı, bir hafif yemek, bir de ana yemek seçin. Bu seçimlerinizi her gün değiştirin çünkü ihtiyaç duyduğunuz tüm besinleri ancak böyle alabilirsiniz. Eğer kaybetmek istediğiniz ağırlık 500 ile 1.500 gr. civarındaysa, atıştırmalardan da 1 tane yemelisiniz; 500 gr.'dan azsa 2 tane yiyebilirsiniz. Mutlaka günde 275 ml. süt tüketmelisiniz. Sütü, çaya-kahveye ekleyebilir veya tek başına

    içebilirsiniz. Bunun yerine aynı miktarda diyet yoğurt da yiyebilirsiniz. Aşağıdaki sebzeler için bir sınırlama yok. Ancak yağ veya yağ içeren salata sosları kullanmayın: Patlıcan, brokoli, salatalık, lahana, havuç, sarımsak, taze fasulye, kabak, taze ve kuru soğan, mantar, domates, marul, ıspanak, biber, nane, maydanoz ve karnıbahar.

    Bu içecekler de tamamen serbest: Su, bitkisel çaylar, düşük kalori ve diyet içecekler. Kafein, regl öncesi şikayetlerini artırabilir. bu yüzden kahve, çay ve kolayı en az miktarda almaya çalışın.

    Kahvaltılar

    1 orta boy yumurtayı 150 ml. yağsız sütle çırpın. 1 dilim ekmeğe bu karışımı emdirin ve çok az miktarda zeytinyağıyla yağlanmış tavada pişirin. İstenirse, bununla birlikte üzerine tatlandırıcı serpilmiş yarım greyfurt da yenebilir.

    25 gr. tahıl( haşlanmış buğday, arpa, yulaf) ile 1 yemek kaşığı kuru üzüm ve 2 çay kaşığı hafifçe sulandırılmış balı karıştırın. 150 ml. yağsız süt ekleyin ve karışımın üzerine 1 çay kaşığı fındık-fıstık serpin.


    25 gr. müsli, 15gr. kurutulmuş meyve ve 1 yemek kaşığı iri dövülmüş bademi, bir kase içinde karıştırın. Karışıma,150 ml. yağsız süt ekleyin.

    1 orta boy şeftali,100 gr. çilek, 1 küçük kase şeftalili yoğurt, 150 ml. yağsız süt ve 1 çay kaşığı balı blender'a atıp, püre haline gelene kadar çırpın. Yanında 1 kivi yiyebilirsiniz.

    Hafif Yemekler ( 300 Kalori )
    75 gr. derisiz haşlanmış hindiyi, 2 dilim ekmekle ve dilediğiniz kadar salatayla servis yapın. Salataya 50 gr. çilek ve 1/4 mango ekleyin. Maydanozla süsleyin.

    1 ufak soğan ve 1/2 yeşil biberi doğrayın. İçine 200 gr. doğranmış domates, kırmızıbiber, karabiber ve 150 ml.su bulunan bir tavanın içine atın. Kaynattıktan sonra 10 dakika pişmeye bırakın.200 gr. haşlanmış patates ve dilediğiniz kadar salatayla servis yapın.

    65 gr. diyet ton balığı, 25 gr. konserve mısır ve 50 gr. diyet peyniri, 1 ufak sandviç ekmeğinin içine koyun. Yanında istediğiniz kadar salata ve bir kivi yiyin.

    25 gr. peynir, 5 siyah zeytin, 1 domates ve bol miktarda yeşilliği karıştırın. 50 gr. kızarmış ekmekle yiyin. Sonrasında da 1 elma yiyin.

    50 gr. spagetti makarnayı haşlayın. Süzdükten sonra 2 rendelenmiş domates ve 1 yemek kaşığı taze fesleğeni ekleyin. Beraber ısıtın ve üzerine 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Yanında dilediğiniz kadar salata yiyebilirsiniz.

    115 gr. derisi alınmış tavuk göğsünü, teflon tavada çok az yağ koyarak kızartın. Çabuk pişmesi için bıçakla derin çizgiler yağabilirsiniz. Tavuk piştikten sonra 1 orta boy soğan,1/2 doğranmış biber ve dövülmüş 1 diş sarımsak ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin. Üzerine 2 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şekeri, 1 çay kaşığı soya sosu ve karabiber ekleyin. 40 gr. yağsız haşlanmış makarna ve istediğiniz salatayla servis yapın.

    Teflon tavayı çok az yağlayın. Dilimlediğiniz 4 mantar, 1 küçük soğan ve etleri kavurun. 2 yumurtayı da 1 yemek kaşığı yağsız sütle çırpın ve tavaya ekleyin. Bu arada 150 gr. patatesi haşlayarak ezip, maydanoz ve karabiberle tatlandırın. Omleti patates ve sebzelerle servis yapın.

    50 gr. makarnayı haşlayın. İçine çeşitli yeşillik ve 50 gr. kaşar peyniri koyun. Yanında sarımsaklı diyet yoğurt ve dilediğiniz kadar sebze yiyebilirsiniz.

    Atıştırmalar (250 kalori)
    50 gr. yuvarlak ekmeği 2'ye bölün. Her dilim üstüne 2 yemek kaşığı domates püresi ve 25 gr. az yağlı mozarella peyniri, çeşitle otlar ve karabiber koyun. Ekmekleri peynir eriyene kadar fırında pişirin. İstediğiniz kadar salatayla servis yapın.
#06.11.2006 08:39 0 0 0
  • Sağolasın arakadaşım ya
#06.11.2006 14:00 0 0 0