MALZEMELER
2 torba kuru mantar
500 gr. soğan
1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı soya yağı
1/2 lt hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
Biraz maydanoz
Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu

HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 533
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:37
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:12
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:19
tesekkurler
casper Tarih: 14.11.2006 15:18
ellerine sağlık su-perisi,

denemek lazım :20:
BoardBeLasi Tarih: 13.11.2006 23:54
Paylasim icin tskler
sennur Tarih: 06.11.2006 14:44
sağolasın superisi çorba diye ben buna derim gerçek bir mantar çorbası.mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık :2: