Malzemeler
1 tatlı kaşığı
sıvı yağ
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 diş
sarımsak
2 su bardağı
tavuk suyu
3 Adet patlıcan
1 adet kabak
10 adet bamya
6 Adet domates
1 çorba kaşığı fesleğen
350 gram balkabağı
1 tatlı kaşığı
hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Bir tutam
karabiber
Bir tutam kırmızı pulbiber
1 çorba kaşığı
sirke

yapılışı
Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Kısık ateşte biberler yumuşayana ve arpacık soğanları sararana dek kavurun. Sonra ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sarımsağın rengi değiştikten sonra tavuk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeleri 10 dakika daha pişirin. Bu arada ayrı bir tavayı ateşe oturtup, kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patlıcanları ve kabağı, bamyaları ekleyin. Yumuşamaya başlayana dek pişirin.
Küp şeklinde doğranmış domatesleri, balkabağnı ve fesleğeni ilave edin. 3 dakika daha pişirin. Sonra bu karışımı tencereye ekleyin. Hardalı, kırmızı toz biberi, kırmızı pulbiberi, karabiberi ve sirkeyi ilave edin. Tüm sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alarak, servis yapın

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 566
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:05
:78: sunum için teşekkürler...
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:08
eline sağlık
BoardBeLasi Tarih: 09.11.2006 20:22
Tarif icin tskler