Dinlenseniz de yorgun musunuz?

Son güncelleme: 10.11.2006 12:38
  • Kronik yorgunluk sendromunun uzmanlara göre iki önemli nedeni var: Kontrol edilemeyen stres ve beslenme bozukluğu.

    Dinlenmeyle yorgunluğunuz geçmiyor, sık sık uykusuzluk, baş ve kas ağrısı, gerginlik, iştahsızlık ve işte verimsizlik gibi sorunlar yaşıyorsanız kronik yorgunluk sendromunuz olabilir. Bu tip sorunları olan kişilere, uzman kontrolünde detoks, yani arınma programları öneriliyor...

    Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli,kronik yorgunluk sendromunda bir sürü şey üstüste gelmiştir. Aslında sizin vücudunuza girmemesi gereken şeyler de girmiştir. Sağlıklı beslenmiyorsunuzdur dedi.

    Kronik yorgunluk sendromunun tedavisinde önerilen seçeneklerden biri de detoks ya da Türkçe karşılığıyla arınma programları. Kümeli, Detoks beden, zihinsel ve ruh arınmasını içerir, çok yönlü bakmak lazım. Vücudun 3 detoks noktası var; bağırsaklar, böbrekler ve karaciğerimiz. Bunların hepsinin kanındaki bulgular pik yapar. Karaciğer fonksiyonları bozulur, böbreklerin göstergesi olan ürikt asit keratin albimin bozulmalar başlar dedi.

    Kronik yorgunluk sendromundan korunmak için temiz havada düzenli yürüyüş yapılması, doğal ve mevsime uygun bir beslenme öneren Kümeli, Tuz, şeker oranı çok yüksek unlu gıdaları seçmeyin. Süt ve yoğurdun ise en doğalına yakınını tercih edin dedi.

    Vücudu arındırmak için bir hafta tek tip sıvı gıdalarla beslenmeyi öneren programlar ise sakıncalı. Uzmanlar ciddi sağlık sorununa zemin oluşturabileceğine dikkat çekerek uyarıyor.
#10.11.2006 08:41 0 0 0
  • evet bendede oluyor zaman zaman,bu aralar yürüyüş yapamıyorum ondan herhalde
#10.11.2006 11:03 0 0 0
  • işte bende bunların hepsi var

    teşekkürler su perisi güzel bilgilerin için
#10.11.2006 11:27 0 0 0
  • yaaaaaaaaaaaaaa
    ama ben yemek yiyince acayip mutlu oluyorum ve hep yemek yiyorum
#10.11.2006 12:38 0 0 0