Dalyan Köfte

Son güncelleme: 21.02.2009 13:11
  • MALZEMELER
    1 kilo az yağlı kıyma
    2 adet soğan
    2 yumurta
    Bayatlatılmış yarım ekmek içi
    Tuz, karabiber
    1 kutu bezelye
    2 adet havuç
    2 adet domates
    1 çay fincanı un

    HAZIRLANIŞI
    Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir.
#10.11.2006 09:34 0 0 0
  • dalyan köfte güzel bir yemek,

    tarifin için teşekkürler su-perisi
#10.11.2006 11:20 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#21.11.2006 23:45 0 0 0
  • güzel tarif tskkr
#26.11.2006 03:11 0 0 0
  • yapıcam inşallah :) teşekkürler paylaşım için
#04.12.2008 08:49 0 0 0
  • HAŞLANMIŞ YUMURTAYI DA İÇİNE KOYUYORUM BEN GÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
#05.02.2009 14:02 0 0 0
  • Teşekkürler eline sağlık
#21.02.2009 13:11 0 0 0