MALZEMELER
1 kilo az yağlı kıyma
2 adet soğan
2 yumurta
Bayatlatılmış yarım ekmek içi
Tuz, karabiber
1 kutu bezelye
2 adet havuç
2 adet domates
1 çay fincanı un

HAZIRLANIŞI
Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 708
favori
like
share
UltrAsLaN-Brky Tarih: 21.02.2009 14:11
Teşekkürler eline sağlık
kırık_kalp Tarih: 05.02.2009 15:02
HAŞLANMIŞ YUMURTAYI DA İÇİNE KOYUYORUM BEN GÜZEL TARİFİN İÇİN TEŞEKÜRLER
Pedaliza Tarih: 04.12.2008 09:49
yapıcam inşallah teşekkürler paylaşım için
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:11
güzel tarif tskkr
BoardBeLasi Tarih: 22.11.2006 00:45
Ellerine Saglik :3:
casper Tarih: 10.11.2006 12:20
dalyan köfte güzel bir yemek,

tarifin için teşekkürler su-perisi