Malzemeler
Hamur için:
500 gr. un,
1/2 çay bardağı yoğurt,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1/2
yumurta,
1/2 tatlı kaşığı pudraşekeri,
1/2 kahve kaşığı karbonat,
Çeyrek kahve fincanı
sirke,
Tuz ve su.
Pilav için:
1 su bardağı
pirinç,
150 gr. kıyma,
2 baş ortaboy soğan,
1 yemek kaşığı hasbir (safran),
Tuz,
karabiber,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1,5 su bardağı
sıvı yağ (ayçiçek), Yeteri kadar su.
Yapilis Tarifi
PİLAVIN HAZIRLANIŞI:
Pirinçler ayıklanıp haşlanır. Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiber kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğanlar kıymanın içine konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu karışıma 2 bardak su konup kaynatılır. Kaynayan suya hasbir ile haşlanan pirinç atılır ve pişirilir. Suyu çekmeye yakın altı kısılır, demlendirilir. Daha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
HAMURUN HAZIRLANIŞI:
Verilen malzeme ile biraz katıca bir hamur yoğurulur. Bu hamurdan ufak bezeler alınıp oklava ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde ve bıçak sırtı kalınlığında açılır. İçine harç için yapılan pilavdan 1 yemek kaşığı konulur ve yarısına kadar yayılır, diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları tencere kapağı gibi keskin kenarlı bir şeyle yuvarlanarak kesilir. Çatalla bastırılarak kenarlarına şekil verilir ve kızdırılmış yağa atılarak kızartılır. Börek sıcak sıcak servis yapılır
resimde gördügümüz gibi daha büyükte yapilabilir.cok fazlada kücük olmasi gerekmez degilmi ? Su Perisi sen yaptinmi bu tarifi ? ben kesin deneyecegim.kizartilmis börekleri cok seferimde
ya sarımenekşe ben pirinçsizini yapıyorum ama bu tarifte deyişik geldi deneyelim iyi olursa haber edelim sen benden önce yaparsan tadını bildirki bende ona göre yapayım çay fincanı büyüklügüde benim gibi fazla açamıyanlar için sen kafana göre büyüklügünü ayarla