Iliç, Arda ve top...

Son güncelleme: 14.11.2006 07:56
  • Galatasaray, klasmandaki yeri ne olursa olsun Türkiye liglerinin en keyifli futbol oynayan ekibi. Daha doğrusu oynamaya çalışan ekibi. Futbol felsefesi doğru, saha parselizasyonunu en iyi kullanan takım. Ama futbolun bütün bunların yanında iki tane önemli özelliğe ihtiyacı var; fizik kapasite ve teknik kapasite.
    Galatasaray fizik olarak iyiye yakın. Ama teknik kapasite olarak iyinin altında. Buna rağmen Türkiye'de topun temposunun en yüksek olduğu müsabakalar Galatasaray maçları. Ama kullanan ayakların kalitesi o oranda yüksek olmayınca, top kaybı büyük ölçüde Galatasaray'ın fizik gücünün harcanmasına neden oluyor.
    Galatasaray'da ilk yarının sonunda gelen gol aslında Gerets'in değişiklik tercihini erteleyebilirdi. Gerçi Okan ile Inamoto iyi çalışmalarına rağmen iyi top kullanamıyorlardı ama, bu gol onları da oyunun içerisinde istenen bir çizgiye getirebilirdi.
    Benim şahsi kanaatim ilk yarıda değişiklik yapılacaksa, bu Hasan Şaş ile Arda olmalıydı. Esasında Okan ve Inamoto değişikliği Gerets'in elini zora soktu. Ama Sakarya'nın kendi kalesine attığı gol, hem Galatasaray'ı rahatlattı, hem de büyük ölçüde Sakaryaspor'u demoralize etti.
    Maça bakarsak ilk yarı ile ikinci yarı arasında futbol görüntüsü olarak önemli bir farklılık yoktu. Ancak Galatasaray ikinci devrede üç gol buldu.



    Hayranlık duydum
    Galatasaray'da dün akşam özellikle bir isimden bahsetmek istiyorum. O da gerçek bir yıldız gibi sahada var olan, müthiş koşular yapan Iliç. Onu izlerken topun olmadığı bölgelerdeki koşularına büyük hayranlık duydum. Geriye ve ileriye yaptığı koşular mükemmeldi. Tabii bu koşular ne kadar dikkat çeker, onu bilemiyorum. Ama şunu biliyorum, 90 dakikanın tartışılmasız tek yıldızıydı Iliç.
    Galatasaray sahanın en başarılı futbolcusuna olduğu gibi, en başarısız oyuncusuna da sahipti. Onun da adı Arda'ydı. Arda hiç yoktu. Gerçi hiç yoktu demek haksızlık olur da, Arda gibi Arda sahada yoktu.
    Arda fizik olarak büyük bir düşüş içinde. Eğer bir futbolcu takımdan ayrı şekilde fizik problemi yaşıyor ise, bu teknik adamdan ve çalışmalardan kaynaklanan sorun değildir. Büyük ölçüde futbolcunun kendinden kaynaklanan sorundur. Bu zihinsel de olabilir, yaşamsal da.

    Destek verilmeli
    Arda çok kritik bir dönemden geçiyor. Omuzlarında hem Galatasaray, hem de Milli Takım gibi ağır bir yük taşıyor. Bu dönemde saha içinde ve saha dışında mutlak surette dış desteğe ihtiyacı var. Arda'ya bu destek acil olarak sağlanmalı. Ve tekrar düşündüğümüz çizgiye dönmeli.
    Netice olarak ligin güzel maçlarından birini izledik. Lig önümüzdeki haftalarda daha çok ses getirecek maçları yaşayacaktır. Buna hazırlıklı olmak lazım


    Mustafa DENİZLİ
#13.11.2006 09:17 0 0 0
  • İliç gerçekten her geçen daha da iyi oluyor, tebrikler böyle devam et..
#13.11.2006 09:51 0 0 0
  • takımdaki tek adamım iLiç..
#13.11.2006 12:43 0 0 0
  • ilk geldiyi günler gözüme girmemisti ama gidisi iyi insallah dahada iyi olur

    İliç
#13.11.2006 22:12 0 0 0
  • bende ilk geldiğinde pek tutmamıştım ama kendini bulmaya başladı iliç..
#13.11.2006 22:16 0 0 0
  • iliç gözüme beşiktaş macında sonra girdi..

    hani 0-1 yenik durumdayken 2-1 yaptığı mac
#14.11.2006 07:56 0 0 0