MALZEMELER

Köftesi için;
Yarım kilo kıyma
2 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ekmek içi
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Sarması için
Yarım kilo yufka
1 yumurta
2 çorba kaşığı svıyağ
2 çorba kaşığı su
Sosu için;
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
Kırmızı biber
Üzeri için;
300 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 domates
YAPILIŞI

Bir kabın içine kıymayı alın. Soğanı rendeleyip koyun. Maydanozu ince ince kıyın ve ekleyin. Ekmek içini, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi, karbonatı ve sıvı yağı koyup yoğurun. İnce uzun köfteler yapın. Küçük bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı suyu karıştırın. Yufkayı düz bir zemine açın ve üzerine yumurta fırçasıyla yağ-su karışımından sürün. Sonra yufkayı 15 cm. aralıklarla kesin. Her bir parçanın içine hazırladığınız köftelerden birer tane koyun. Yufkanın kenarlarını üstüne kapatın ve sıkıca sarın. Bütün yufka ve köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra küçük dilimlere bölün ve uygun büyüklükteki fırın tepsisine veya borcama yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta ısılı fırına verin. Beytileri fırına verirken, başka bir tepsiye de dilimlenmiş domatesleri koyun ve fırınlayın. Beytilerin üstü hafif pembeleşince çıkartın. Bir kabın içinde tereyağı eritin, içine salçayı ve kırmızı biberi koyun. Sıcak su ilave edin ve karıştırın. 5 dakika soğumasını bekleyin. Beytileri fırından çıkarıp üzerine bu sostan dökün, tekrar fırına koyun, 5 dakika daha pişirdikten sonra çıkartın. Beytileri servis tabağının dış tarafına doğru halka biçiminde dizin. Ortasına 2 çorba kaşığı yoğurt koyun. Yanına közlenmiş domatesleri dizin. Sos yaptığınız tavaya tekrar 2 çorba kaşığı tereyağ koyun ve eritin. Köpürdüğü anda ocaktan alın. Hazırlanan beytilerin üzerine gezdirin ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1436
favori
like
share
sonbahargibi Tarih: 26.11.2006 04:14
çok güzel tarif tsk
BoardBeLasi Tarih: 13.11.2006 17:52
Ellerine Saglik