Jaba Türk oluyor

Son güncelleme: 13.08.2004 08:29
  • Jaba Türk oluyor
    Yanal`ın "Jaba`yı Türk yapalım" sözleriyle heyecanlanan sambacı "Milli Takım hocasının beni beğenmesi gurur kaynağım" dedi.

    Ankaraspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kadrosundaki 5 Brezilyalı`dan biri için çok iddialı konuşuyordu: "Öyle bir futbolcu transfer ettik ki, boyu küçük ama futbolu büyük. Lige damgasını vuracak." Gerçekten de Jaba daha ilk haftada Sebat maçında attığı üç golle en çok konuşulan isimlerden biri oldu. Milli takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal`ın SABAH`ta ortaya attığı "Jaba`yı Türk vatandaşı yapıp Milli Takım`da oynatma" teorisi ise gündeme bomba gibi düştü.

    "Neden olmasın?"
    Başkent ekibinde forma giyen 5 Brezilyalı`dan biri olan 23 yaşındaki Jaba dün takımın tesislerinde Yanal`ın açıklamasını öğrenince çok heyecanlandı. Jaba, "Ankara`daki TSYD Kupası`nı Milli Takım`ın hocasının izlediğini duymuştum. Hem orada, hem de ligin ilk maçında iyi oynadığımı düşünüyorum. Futbolumu Türk Milli Takımı`nın hocasının da beğenmesi benim için gurur verici. Zaman ne gösterir bilemem ama Türk Milli Takımı`nda oynamamın istenmesi sevindirici. Bu formayı seve seve giyerim" dedi. Ankara`ya alışmaya başladığını ve özellikle Türk insanının içten davranışlarından çok etkilendiğini vurgulayan Jaba, "Bu kadar sıcak insanların yaşadığı bir ülke olabileceğini düşünemiyordum bile.. Türkiye`ye iyi ki gelmişim. Benim için teknik direktörümüz Samet Aybaba`nın yeri ayrı. Brezilya`ya kadar geldi, beni izledi ve buraya transfer olmamı sağladı. Onun güvenini boşa çıkarmamaya çalışıyorum" ifadesini kullandı
#13.08.2004 08:29 0 0 0