Lahanalı mücver

Son güncelleme: 26.11.2006 03:33
  • MALZEMELER:
    1/2 Demet Dereotu
    300 gr Süt Kreması
    Rendelenmiş Limon Kabuğu
    500 gr Lahana
    3 Yumurta
    1 Büyük Soğan
    Karabiber
    700 gr Haşlanmış Patates
    2 Tatlı Kaşığı Nişasta
    Kızartmalık Yağ
    Tuz
    100 gr Dana Jambon veya Pastırma

    HAZIRLANIŞI :
    Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın. İnce ince kıyıp süt kreması ile karıştırın. Karışıma rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edin.
    Suyunu süzdüğünüz lahanayı sıkıp kalan suyu da süzün. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyun. Yarısını rendenin kalın tarafı diğer yarısını ise rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Büyük bir tavada kızartmalık yağı kızdırın. LahanaLı karışımdan küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Mücverleri arkalı ünlü 2-3 dakika kadar pişirin. Tavadan aldığınız mücverleri önceden ısıtılmış fırında bekletin. Mücveri dereotlu dip ve jambon eşliğinde servis yapın.
#14.11.2006 15:48 0 0 0
  • tarif icin tessekurler
#23.11.2006 20:14 0 0 0
  • tskkr
#26.11.2006 03:33 0 0 0