John Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları, günde iki çorba kaşığı siyah çikolata yemenin, kandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine yardımcı olabileceği sonucuna ulaştılar.



Bilim adamlarının, aspirinin kandaki pıhtılaşmaya etkisi üzerine yapılan daha büyük bir araştırma sırasında çıkarttıkları sonuca göre, çikolata, aspirinle benzeri bir biyokimyasal etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor. Profesör Diane Becker, araştırma sonucunda, kakao çekirdeğindeki kimyasalın, kandaki pıhtı hücrelerinin azaltılmasında, aspirinle aynı biyokimyasal etkiyi yarattığını öğrendiklerini söyledi.

Siyah çikolatanın, tansiyonu düşürebildiği ve kan dolaşımına farklı faydaları olduğu bilim adamlarınca yaklaşık 20 yıldır biliniyor. American Heart Association'ın yıllık bilim toplantısında duyurulması planlanan son araştırma, gıda tüketiminde normalin dışına çıkılmamasını öğütlüyor ve düzenli diyetin bir parçası olarak yenecek bir parça çikolatanın veya içilecek sıcak çikolatanın insan sağlığı için iyi olduğu sonucuna ulaşıyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 571
favori
like
share
doktoruydu Tarih: 17.11.2006 09:42
[COLOR=coral]teşekkürler ...

ellerine sağlık ...
SU-PERISI Tarih: 16.11.2006 12:29
çok güzel bir haber casper artık çikolatayı hiçdüşünmeden yiyecegiz teşekkürler
fiber_optic Tarih: 16.11.2006 09:02
evet bende bunu daha öncede okumuştum çikolatanın içindeki maddelerin kanı hızlandırdığını bu nedenden dolayı da pıhtılaşmanın olmadığını özellikle de viskili çikolataların kanı pıhtılaştırmamaya etkisi olduğu gerçektir


Teşekkürler Ellerine Sağlık Casper
puslukurt Tarih: 16.11.2006 08:59
teşekkürler casper..
ozlems_o Tarih: 16.11.2006 08:07
:78: bence de çok güzel bi haber gerçi ben hep yiyorum zaten:72:

teşekkürler canım
sennur Tarih: 15.11.2006 22:54
ayy çok güzel bir haber çikolatayı artık ilaç niyetinede yiyeceğiz demektir ,bu faydalı ve güzel haber için teşekkürler casperciğim :3: