Babama Mektup

Son güncelleme: 17.11.2006 17:20
  • Hic birsey yazmadan önce sunu demeliyimki sana Babam, sen bu yazacaklarimi ancak ben yaninda olmadigim zaman okuyacaksin, Sen beni benim kendimi bildigimden daha iyi bilirsin babacigim,
    ben herzaman duygularimi iyi ifade edemem, hatta bazen sevdigimi dahi söyleyemem bunu da sen en iyi bilenlerdensin.

    Seni sevdigimi gösterdigimi cok iyi biliyorum ama kahretsinki herzaman söyleyemiyorum. Bunun icin genelde dilim ile söylemedigimi yazdigimida hic duymusmuydun Ben neden böyleyim diye az felsefe yapmadim geceler boyu ve biraz faydasi oldu artik birazcik biraktim galiba bu cekingenligimi!
    Neyse konu ben degilim, Sensin! Neden böyledir bilmiyorum ama kücüklügümden beri annem kizinca hic korkmazdim da sen biraz sert bir sekilde adimi degince aglmaya baslardim. Bazen hala öyle oluyor, kim kizarsa kizsin umurumda degilde sen biraz sert cikinca cok zoruma gidiyor.

    Sanirim bu beni hic bir zaman yargilamadan, hic bir zaman hatalisin demediginden ve hic bir zaman beni kücük bir cocuk gibi degilde herzaman büyük bir sahsiyetmisim gibi davrandigindan oluyor.
    Senin hic bir sorumu daha cevapsiz biraktigini hatirlamiyorum, ne zaman birsey sorsam en mükemmel birsekilde, en doyurucu bir sekilde cevapladin sorularimi. Vatanda uzak bile yasasak hic bir zaman bizi vatandan bicare birakmadin,
    hic bir zaman kim oldugumuzu, neden yasadigimizi, nerden gelip nereye gittgimizi asla unutturmadin bize.

    Öyleki tarih dersinde sergiledigim o derin bilgiler karsisinda ögretmenin
    "sen bunlari nerden biliyorsun" sorusuna gururla "Babam anlatmisti" demek zevkini yasiyordum. Sonra da tabi su soru "baban tarih ögretmenimi"; gülüyorum bu soruya, cünkü eminim o tarihcilerden daha cok biliyorsundur. Hayir babam, sen ne tarih ögretmenisin, ne edebiyat, ne matematikcisin nede fizikci. Ama sen öyle birseysinki bu saydigim derslerin hocasi mühendisi olanlar bile senin seviyene okumakla ulasamaz. Sen BABAsin BABA hemde benim babam. Hic kimseye, hic birseye asla degismeyecegim babamsin benim.

    Senin yaninda kendimi bir baska hissediyorum babam, dünya üstüme yikilsa umurum duyamacak neredeyse. Yukarida dedim ya hani hic bir zaman yargilamadin beni. Hic bir zaman sözümü tut demedin. Ama biliyordun basim sIkIsInca ilk annemle sana gelecegimi ve sizin asla güveninizi yitirecek bir is yapmayacagimi. Iste bu yüzden hep ilk size geldim.
    Ve sen öyle ikna edici konusuoyrdunki benimle yüzde yüz kara dedigim olaya seninle konustuktan sonra yüzde yüz ak demekten baska birsey gelmiyordu elimden. Ha zorluyormuydun beni? Asla! Ama hep iki yol sunuyordun, halada öyle, ve tercih hakkini bana biraktigin gibi sen olsan ne yaprdin onuda hep söylerdin. Ve simdiye kadar iki koca konu geldi basima, beni darmadagan eden!

    Hemde ne darmadagan asla birdaha toparlanamam derdekn,
    sen öyle bir yetistinki herzamanki gibi. Hizir gibi babacigim hizir gibi. Ve ben o iki konudada seni dinledigim icin soradan o kadar büyük mutluluk duydumki. Bana basindan beri demistinki. Olurki istegip arzu ettigin birsey senin icin serli olur ve olurki hayirsizdir bu diye istemedigin sey senin icin hayirli olur. Gercegi biz bilemeyiz Allah bilir demsitin. Ve nitekim öyle oldu babacigim.
    Senin ögütlerin bununlada kalmadi.

    Bir ise nezaman niyet etsem hep senin verdigin nasihatler üzerine hareket ediyorum. Ve sonuc benim icin hep güzel oluyor.

    Bu bir kanun mu bilmiyorum ama genelde kiz cocuklari babalarina cok düskün oluyorlar, benim kadar düskün biri daha varmi bilemiyorum acikcasi. Tabi bu karsiliksiz degil. Bazen senin bana benim sana olan bagliligim, simartilmis olarak algilaniyorsa bile, sen beni ne tamamen serbest biraktin nede sıktın, o kadar güzel bir orta yol cizdinki, inanilmaz, dedigim gibi baban tarafindan cok simartilmisin diyenler var ama ben bunu böyle görmüyorum simartilma degil bu. Bu bir öz güven asilamasi. Bu inatci, dedigim dedik caldigim düdük, burnunun dikine giden, verdigi kararlardan caydirilmayan biri, herzaman aceba babam bu kararima ne diyecek diye senin gözüne bakiyor. Seninle yaptigimiz sakalari, birisiyle gectigimiz dalgalari hic bir zaman unutmayacagim, bin kerede olsa iki bin kerede olsa ayni olaya sanki ilk defa oluyormus gibi gülmemiz ve herzaman ayni mutlulugu paylasmamiz yokmu.

    Fark ettimde babacigim seni biraz olsun anlatmaya basladim ve ne kadar cok yazmisim, halbuki bunlar devede sadece kulak. Sen sayfalara sigmayacak kadar büyüksün benim icin ama enimin word'un sayfalarina dahi sigmazsin bunada eminim.


    Seni hicbirseye, hicbirkimseye asla ve kat'a degismeyecek olan ve senin icin kendi canindan bile vazgececek olan kizin
    15.01.2006
#15.11.2006 17:45 0 0 0
  • Anca okuyabildim.....valla ne diyeyim missim....ALLAH babani ba$indan senide onun yaninda eksik etmesin Babalarimizin kiymetini bilelim arkada$lar.....bugün varlar yarin yoklar Yüregine saglik missim...
#16.11.2006 03:20 0 0 0
  • canım benim yaaaaa Allah hiç birimizi babamızdan uzakta bırakmasın başımızdan eksik etmesin

    yüreğine sağlık bi tanem
#16.11.2006 07:12 0 0 0
  • Çok uZuN OLduqu iÇin hepSini okuyamaDım ama okuduqum yerLer MÜKemmeL oLmu$h emeqine saqLık...(walla@bilmiyom.lan) tanı$mak isterim....;)
#16.11.2006 08:29 0 0 0
  • Kral, küsimmi? niye o kadar erken odukun:D..tesekkür ederim arkadasim yorumun icin, evet haklisin Allah hicbir zaman basimizdan eksik etmesin

    özlem, yaziyi senin okuyacagindan o kadar emindimki, ilk basta beni yaniltmadigin icin tesekkürler canim

    Dejavu, tamam tanisalim bu da benim adresim... [EMAIL]yazimiSonunaKadarOkumayanlaraMSNadresimi@söylemicemIste.bananeOkusandaFarketmez[/EMAIL]
#16.11.2006 11:50 0 0 0
  • Missim bende seninle tani$mak istiyom:D adresim:

    [EMAIL]elektrikboogie@ölümüne.kankayiz[/EMAIL] :D
#16.11.2006 15:41 0 0 0
  • Sen beni ekle ben seni kabul ederim:D
#16.11.2006 19:54 0 0 0
Ice Ice foto
  • Sanirim bu beni hic bir zaman yargilamadan, hic bir zaman hatalisin demediginden ve hic bir zaman beni kücük bir cocuk gibi degilde herzaman büyük bir sahsiyetmisim gibi davrandigindan oluyor."

    Cok güzel yazmissin yüregine saglik..
#17.11.2006 17:20 0 0 0