Yapılışı5 çay fincanı un
2 yumurta
1 çay fincanı süt
1 çay fincanı nişasta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
100 gram çekilmiş antepfıstığı
2 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
şerbeti için
2,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 damla limon suyu

Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açın. Süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra 5 parçaya bölün. Her parçayı hafifçe yassılatın ve üzerine nişasta serpin. Yufka inceliğinde açın. Hamura kare şekli vermek için etrafındaki fazlalıkları kesin.

Kare şeklindeki hamuru büzün. Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin. Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın. Peçete serdiğiniz bir tabağına alın.

Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın. Antepfıstığına bulayıp servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 639
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:39
ellerine saglık ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:41
saolasın
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:51
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:51
bunlar süper ya
bilgiler için teşekkürler...
refik Tarih: 14.01.2007 11:16
güzel tariflerin için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 09:59
sagol ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 16.11.2006 15:39
Tarif icin tessekurler