beğendili börek

Son güncelleme: 20.04.2007 13:06
  • Malzemeler

    3 adet yufka
    3 adet patlıcan
    1 adet limonun suyu
    100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 adet yumurta
    karabiber
    tuz

    Yapılışı
    Patlıcanları iyice yıkayın, kuruladıktan sonra közleyin. içlerini çıkarıp limon suyunda bekletin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarinle 2 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı sütü sürekli karıştırarak ekleyin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp pişirin. Limonlu suda beklettiğiniz közlenmiş patlıcan içlerini süzün. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte sosa ekleyin. Gerekirse robottan geçirin. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin. Yufka parçasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yayarak koyun. Gevşek bir sigara böreği gibi sarın. Ucundan itibaren kıvırıp gül şekli verin. Üzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gülleri dizin. Bir kabın içinde 1 su bardağı sütü yumurtayla karıştırıp iyice çırpın ve böreğin üzerine sürün. 190 dereceli fırında böreğin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.
#16.11.2006 14:24 0 0 0
  • borege bayilirim ben ellerine saglik su perisi
#16.11.2006 14:38 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:06 0 0 0