Malzemeler

3 adet yufka
3 adet patlıcan
1 adet limonun suyu
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
karabiber
tuz

Yapılışı
Patlıcanları iyice yıkayın, kuruladıktan sonra közleyin. içlerini çıkarıp limon suyunda bekletin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarinle 2 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı sütü sürekli karıştırarak ekleyin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp pişirin. Limonlu suda beklettiğiniz közlenmiş patlıcan içlerini süzün. Sonra tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte sosa ekleyin. Gerekirse robottan geçirin. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin. Yufka parçasının geniş kenarına patlıcanlı karışımdan yayarak koyun. Gevşek bir sigara böreği gibi sarın. Ucundan itibaren kıvırıp gül şekli verin. Üzeri hafif yağlanmış fırın tepsisine gülleri dizin. Bir kabın içinde 1 su bardağı sütü yumurtayla karıştırıp iyice çırpın ve böreğin üzerine sürün. 190 dereceli fırında böreğin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 554
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:06
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
BoardBeLasi Tarih: 16.11.2006 15:38
borege bayilirim ben :78: ellerine saglik su perisi