Malzemesi:

1/2 kg havuç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı şeker veya üzüm pekmezi



Hazırlanışı:

Havuçların kabuklarını soyun, yıkayın, dilim dilim doğrayın ve tencereye dizin. Suyunu koyup kapağını örtün. Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık otuz dakika pişirin. Yağ ve pirinci ilave edin. 15-20 dakika sonra pirinçler pişince, şeker veya pekmezi dökün. 5-10 dakika sonra suyunu çekince ateşten alın. Tencerede on dakika dinlendirin. Tabağa alıp sıcak olarak servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 986
favori
like
share
gürkan Tarih: 10.02.2008 23:38
paylasımın ıcın tşkler
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:42
emeğine saglı
VULKAN Tarih: 24.08.2007 22:50
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 12:53
bunlar süper ya
bilgiler için teşekkürler...
refik Tarih: 14.01.2007 10:19
tariflerin için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 08:59
tesekkurler
BoardBeLasi Tarih: 17.11.2006 15:54
Ellerine Saglik :5:
casper Tarih: 17.11.2006 12:24
bir tabak gönderirsin artık marab :78:
MaRaBoGLu61 Tarih: 17.11.2006 12:10
Gercekten ildinc bir seye benziyo

cok zorda degil yapmasi tarifine bakildiginda
Bir gün ben bunu denerim :46:

Tesekkürler