Bu Oyunculari Hatirladinizmi

Son güncelleme: 20.11.2006 00:09
  • Bu oyuncuları hatırladınız mı ?Okocha, Geremi, Amokachi.. Bir dönem Süper Lig'i coşturan futbolcular şimdilerde ne yapıyor ?16 Kasım 2006 15:18Şimdi neredeler?..

    JOHN LESHİBA MOSHOEU
    İlhan Cavcav zamanında G.Afrikadan getirilen John Leshiba Moshoeu yıllara meydan okuyarak futbol oynamaya devam ediyor. Kocaelispor ve Fenerbahçede de forma giyen tecrübeli futbolcu, kariyerini G.Afrikanın AmaZulu takımında sürdürüyor. Daha önce G.Afrikanın en ünlü takımı Kaiser Chiefsde de oynayan Moshoeunun ligde forma giydiği 7 maçta 3 golü bulunuyor.

    NJİTAP GEREMİOnun Avrupaya açılmasında ve zamanın en gözde takımı Chelseade oynamasında kuşkusuz John Benjamin Toshackın büyük rolü var. Paraguayın Cerro Porteno takımından Gençlerbirliğine gelişi sessiz sedasız olmuştu. Kısa bir zaman zarfında sergilemiş olduğu performansla büyük takımların hedefi haline gelen Geremi için İlhan Cavcav yüksek bir bonservis ücreti istemiş, Beşiktaş teknik direktörü Toshack uzun uğraşlarına karşın Geremiye siyah-beyazlı formayı giydirememişti. Beşiktaştan sonra Real Madrid;e giden Galli teknik adamın ilk işi Geremiyi İspanyaya götürmek olmuştu. Kamerun Milli Takımında da oynayan Njitap Geremi şu an Chelsea takımında forma giyiyor.

    AGUSTİNE Jay Jay OKOCHA
    Jupp Heynkess ile kavga ettikten sonra Yeboah, Gaudino gibi yıldızlarla Eintracht Frankfurt'tan ayrılan Okocha soluğu Fenerbahçede almıştı. Kırmızı ayakkabıları, sahadaki estetik hareketleri ve frikik golleriyle sadece Fenerbahçelileri değil tüm Türkiye'yi büyüleyen Okocha daha sonra Paris Saint Germain;e rekor bir fiyatla transfer olmuştu. Fransız ekibinde Ronaldinho ile beraber oynayan Nijeryalı futbolcu Bolton Wandererstan sonra soluğu Katarda aldı. Katarın Qatars Sports Club takımında oynayan Okocha bu kulübe 1 milyon paunda transfer olarak rekor kırdı.

    DANİEL AMOKACHİ
    Nijeryanın gelmiş geçmiş en iyi ve en spektaküler futbolcularından biri olan Daniel Amokachinin çok parlak bir futbol kariyeri yok belki ama gittiği her kulüpte taraftarlara kendini sevdirmesi belleklere kazınmasına neden oldu. Beşiktaşlı taraftarların hala unutamadığı Amokachi sakatlıklarından dolayı futbolu bırakmak zorunda kaldı fakat futboldan kopamadı. Amokachi şu an Nijeryanın 23 yaş altı Milli Takımı;nı çalıştırıyor.

    JES HÖGH - UCHE OKECHUKWU
    Fenerbahçenin unutulmaz ikilisi... Uyumları harika, arkadaşlıkları mükemmeldi. Fenerbahçeyi şampiyon yapan kadronun en önemli isimleri olarak değerlendirildiler. Hogh Fenerbahçeden sonra Chelseaye gitmiş Uche ise İstanbulsporun yolunu tutmuştu. Nijeryalı futbolcu geçen seneye kadar futbola devam etti. Hogh futbolu yıllar önce bıraktı. Futbolu bırakan Uche Türk bir bayanla evlilik hazırlıkları yaparken Danimarkalı Hogh ise ülkesinde futbol yorumculuğu yapıyor.

    MİLAN RAPAİÇ
    Perugia onu F.Bahçeye verdiğinde kulüp binası taraftarlarca basılmıştı. Rapaiç gelmeden önce bu haberler Türkiyeye ulaşmış ve Hırvat futbolcu merakla beklenmeye başlanılmıştı. Yabancı kontenjanından dolayı zaman zaman yedek kulübesinde oturan Rapaiç raket gibi sol ayağı ve frikikleriyle taraftarın sevdalısı haline geldi. Meşhur G.Antepspor maçında attığı gol jeneriklere malzeme olurken spektaküler hareketleri taraftarları coşturdu. Hırvat futbolcu bir dönem performans açısından vasat bir görüntü çizerken son 1-2 yıl içerisinde yeniden şahlandı. Milan Rapaiç şu an Belçikanın Standart Liege takımında forma giyiyor.

    DEĞERLERİNİ BİLEMEDİK Mİ?
    ROBERT ENKE JOACHİM LÖW
    Rüştünün Barcelonaya gitmesiyle İspanyol kulüpten alınan Robert Enke ilk maçından sonra gönderildi. İstanbulspora farklı mağlup olan Fenerbahçede fatura ona kesildi. Alman kaleci de ortama alışamadığını söyleyerek Türkiye;den erken ayrıldı. İspanyaya dönen ve 2. ligde oynayan Enke şu an Bundesligada Hannoverin kalesini koruyor. Geçen sezon Bundesliganın en iyi kalecileri arasında gösterilen Enke, eski Fenerbahçe teknik direktörü Joachim Löw tarafından Almanya Milli Takımına alındı.




    GABRİEL TAMAS
    Geleceğin en iyi defans oyuncularından biri olması umuduyla Romanyadan genç yaşında G.Saraya getirilen Gabriel Tamasın ömrü de çok uzun olmadı. Şampiyonlar Liginde ona verilen görevleri otoritelere göre yerine getiremedi. Eleştirilerin dozu artınca Rumen futbolcu takımdan gönderildi. Futbol hayatını bir süre Rusyada sürdüren Tamas şu an futbolun merkezlerinden biri olarak değerlendirilen İspanyada oynuyor. Genç futbolcu Celta Vigonun kilit isimlerinden biri...



    JOHN CAREW
    O kuşkusuz Türkiyeye gelen en yetenekli yabancılardan biriydi. Uzun boyu ve dev cüssesine karşın bir o kadar da hızlı olması ve zaman zaman depara kalkması en önemli özelliklerindendi. Ama Beşiktaşın oyun sistemi ona uymadı. Uzun boyuna karşın kafayla atığı goller bir elin parmaklarını geçmedi. Lakın Avrupa onu yakından takip ediyor ve değerini çok iyi biliyordu. Norveç Milli Takımı'nın da en önemli ismi olarak gösterilen John Carew şu an Fransanın en gözde takımı, Avrupa devlerinin kabusu Lyonda forma giyiyor.
#17.11.2006 08:35 0 0 0
  • bu oyuncuların akibetini gerçekten merak ediyordum verdiğin bilgiler doğrultusunda teşekkür ederim marab kardeş
#17.11.2006 08:43 0 0 0
  • Marab paylaşımın için teşekkürler güzel bilgiler aktırmışın gine..
#17.11.2006 08:48 0 0 0
  • Waybe ne oyuncular gelmis gecmis..


    JOHN CAREW

    bu adami nasil kacirdilar ya adam Lyon'da bir oyun oynuyor inanilmaz
#17.11.2006 15:22 0 0 0
  • paylaşım için çok saol hepsi türk futbolunda unutlumayak oyuncular hepsinin bir yeri oldu türk futbolunda
#17.11.2006 22:05 0 0 0
  • carew gitmek ıstıyordu yonetımde gonderdı baya da para kazandı bjk bu transferden

    gitmek ısteyen adamı zorla tutamazsınkı
#18.11.2006 15:58 0 0 0
  • haber için teşekkürler
#19.11.2006 09:58 0 0 0
  • Carew guzel Futbolcu unutulmaz
#19.11.2006 21:58 0 0 0
  • carev oymuyormu ya arkadaşlar işiniz gucunuz yazı yazmak az ızleyın ozamn carev4aydır sahalarda yokdu daha gecen haftakı valencıense macında oynadı bazı arkadaşlar bılsın dıye yzdım
#20.11.2006 00:09 0 0 0