Yaşamınızı Sevgi İle Doldurun

Son güncelleme: 17.11.2006 17:07
  • noimage

    Yaşamının sevgiyle dolu olmasını istemeyen bir tek insan çıkacağını sanmam. O halde bunu gerçekleştirmek için ilk çabayı bizim göstermemiz gerekir. Arzu ettiğimiz sevgiyi bize başkalarının sağlamasını beklemektense, kendimiz bir sevgi kaynağı olmalıyız. Başkalarına örnek olmak istiyorsak, önce biz kendi içimizdeki sevgi ve şefkati harekete geçirmek zorundayız.
    Derler ki: "İki nokta arasındaki en kısa mesafe niyettir."
    Sevgi dolu bir yasama kavuşmak için bu deyiş son derece doğrudur. Sevgi dolu bir yaşamın başlangıç noktası, ya da temeli önce bir sevgi kaynağı olma arzusu ve kararlılığıdır. Takındığımız tavır, yaptığımız secimler ve iyiliklere, önce sevgi elini uzatma istekliliği bizi bu hedefe taşıyacaktır.
    Eğer bir daha kendi yaşamınızdaki veya,dünyadaki sevgi eksikliği sizi üzecek olursa, söyle bir deney yapın. Birkaç dakikalığına dünyayı ve başka insanları aklınızdan çıkarın ve sadece kendi yüreğinize bakin. Daha büyük bir sevgi kaynağı haline gelebilir misiniz? Kendinize ve başkalarına yönelik sevgi dolu düşünceler üretebilir misiniz? Sonra bu sevgi dolu düşünceleri dış dünyanıza açabilir, hatta sizce bu sevgiyi hak etmeyenlere bile iletebilir misiniz?
    Yüreğinizi daha büyük bir sevgi barındıracak kadar açarsanız ve önceliğiniz sevgi toplamak değil de, kendinizi sevgi kaynağı yapmak olursa, arzu ettiğiniz sevgiyi alma yolunda büyük bir adim atmış olursunuz. Ayrıca, gerçekten çok önemli bir şey fark edeceksiniz:
    Ne kadar çok sevgi gösterirseniz, o kadar çok sevgi görürsünüz. Sevecen bir insan olmak sizin elinizdeyken, sevilen bir insan olmak sizin kontrolünüzde değildir. O halde, sevgi göstermeye ağırlık verirseniz, yaşamınızın fazlasıyla sevgi dolduğunu göreceksiniz. Çok geçmeden de dünyanın en büyük sırlarından birini keşfedersiniz:
    Sevginin ödülü kendisidir.
#17.11.2006 12:03 0 0 0
#17.11.2006 13:03 0 0 0
  • gerçekten çok güzel ve doğruydu cadıkız

    ellerine sağlık
#17.11.2006 14:38 0 0 0
Ice Ice foto
  • Arzu ettiğimiz sevgiyi bize başkalarının sağlamasını beklemektense, kendimiz bir sevgi kaynağı olmalıyız.!

    Cok güzeldi ve bunu kim yazmissa sonuna kadar arkasindayim hakli.! :-)

    Paylasim icin tesekkürler..
#17.11.2006 17:07 0 0 0