FIRINDA PATATES IZGARA

Son güncelleme: 10.01.2007 08:26
  • MALZEMELER
    1 kilo büyük boy patates
    1 çay tabağı ayçiçek yağı
    YAPILIŞI:
    Öncelikle fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdını açın, ardından patatesleri soyarak yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve tuzlayın. Patatesleri tepsiye dizdikten sonra önlü arkalı olarak her 2 yüzüne de yumurta fırçası ile ince bir tabaka ay çiçek yağı sürün ve fırının ızgara modunda 160 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Patatesler kızardığında mükemmel bir lezzet sizi bekliyor olacak. Kızartma tadında ama oldukça hafif bir yemek. Yanında ızgara köfte veya balıkla güzel bir yemek olacaktır.
#19.11.2006 11:18 0 0 0
  • paylasim icin tessekurler
#23.11.2006 20:13 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • bunu mutlaka denemeliyim

    ellerine saglik
#23.11.2006 21:13 0 0 0
  • eline sağlık
#26.11.2006 03:31 0 0 0
  • bana bu tarifi -NaZ- tavsiye etti.deneyelim bakalim nasil olacak.tesekürler Su Perisi
#29.11.2006 17:27 0 0 0
  • acaba yağlamasak nasıl olur ki
#30.11.2006 09:53 0 0 0
  • Bu tarife bir ek yapmak istiyorum .Bir de böyle deneyin.
    Patatesleri soyduktan ve dilimledikten sonra karabiber,köri ve biraz da kimyonla harmanlayın.Daha lezzetli olacağını göreceksiniz
#30.11.2006 14:23 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • casper bende az yag koyarak denedim bi defa ama o zamanda kuruyo pek lezzetli olmuyor


    @sonbahargibi

    evet karabiber ekleyince dahada güzel oluyor
#01.12.2006 22:22 0 0 0
  • sagol tesekkurler
#10.01.2007 08:26 0 0 0