Fraps 3.4.3 Resimli anlatım - oyunlarda video cekmek-

Son güncelleme: 05.12.2011 21:32
  • oyun - video - kayıt - game - oyun kayıt - freps

    Program Tanıtımı: Fraps adlı program oyunlarda video çekmenize yarayan bir programdır. Programdaki ayarlamaları yaptıktan sonra oyuna girip ayarladığınız tuş ile kaydı başlatabilir ve durdurabilirsiniz.




    noimage




    Fraps programı oyunlarda ekranın videosunu veya resmini yakalayan bir programdır. Bu program rakiplerinden farkı kullanım kolaylığı ve video kalitesi diyebiliriz(özellikle kullanım kolaylığı)


    PROGRAM KULLANIMI

    İndirme, yüklemi işlemini gerçekleştirdikten sonra programı direk açıyoruz(sadece setup vardır serial key istemez)



    noimage


    1) Folder to save movies in: Video çektikten sonra kayıt edileceği dizini belirtiyoruz.

    2) Video Capture Hotkey: Bu tuş video başlama ve sonlandırma tuşudur.Video sonlandırılınca otomatik olarak belirttiginiz dizine video kaydolunur.

    3) Video Capture Settings: Burada fps ayarlıyoruz. . Ayrıca ben full-size yaptım half-size ise video boyutunu yarıya düşürür ama zaten video boyutunu baya düşürcez ama siz genede çok daha küçük istiyorsanız half size seçenegini tıklatın


    Evet arkadaşlar şimdi oyunumuza girdik sol üst köşede gördügünüz gibi sayı çıktı F9 a bastıgımızda bu sayı kırmızıya döner ve kayıt başladı anlamına gelir geri durdugumuzda ilk sarı halini alır.(Ayrıca bunu gizlemek için programdan fps bölümüne geliyoruz sağ tarafta Hide overlay yazısının yanındaki tike tıklıyoruz veya ordaki ekrandan sayının durcağı yeri belirleyebiliriz.)

    Tek sorun var arkadaşlar çektiğimiz video boyuları inanılmaz büyük oluyor 30sn lik bi video yaklaşık 600mb gerisini siz tahmin edin nese şimdi bu sorunu nasıl halletcez ona bakalım



    VİDEO BOYUT KÜÇÜLTME



    Ben size Total video converter ile video küçültme yolunu anlatacağım(ayrıca bu programın bir sürü özelligi yanında cabası)

    Şimdi videoyu çektik varsayalım 600mb tuttu bu masaüstünde beklesin.
    Şimdi programın kullanımına gelelim



    noimage



    noimage






    Fraps

    Link 1

    http://s2.dosya.tc/download/XjRvPS/FrapsFull.rar.html

    Link 2

    http://hotfile.com/dl/121739865/b909c7b/Fraps_Full.rar.html
#05.12.2011 21:32 0 0 0