Avrupa liglerinde bu hafta...(20.11.2006)

Son güncelleme: 20.11.2006 17:47
  • Avrupa futbolunun üst düzey liglerinde bir hafta daha geride kalırken, şampiyonluk yarışlarında heyecan sürüyor. Avrupa'da futbol heyecanı hafta içi yapılacak Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası maçlarıyla devam edecek.

    İngiltere'de Manchester United liderliğini sürdürürken, Barcelona, Mallorca deplasmanından rahat bir galibiyet alarak yoluna devam etti. Fransa Ligi'nde Lyon şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerlerken, İtalya'da Inter lig yarışında önemli bir fırsat yakaladı.Bundesliga'da zirve yarışı iyice kızışırken, Rusya'da şampiyon CSKA Moskova oldu.

    AVCI ROONEY
    İngiltere Premier Lig'de lider Manchester United, Sheffield United karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen yıldız golcüsü Wayne Rooney'nin attığı 2 golle rakibini 2-1 yenerek 13. hafta sonunda 3 puan farkla 34 puanla liderliğini sürdürdü. Premier Lig'de son iki sezonun şampiyonu Chelsea, kendi sahasında ağırladığı West Ham United'ı Geremi'nin attığı tek golle 1-0 yenerek lideri takibini sürdürdü. Chelsea aldığı bu galibiyetle kendi evindeki yenilmezlik serisini 51 maça çıkardı.

    TUGAY MUHTEŞEM BİR GOL ATTI ve ATILDI
    Arsenal, kendi sahasında milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun takımı Newcastle United'la 1-1 berabere kaldı ve Portsmouth'un Watford'u 2-1 yenmesiyle dördüncü sıraya geriledi, üçüncü sırayı rakibine kaptırdı. İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giyen tecrübeli futbolcu Tugay Kerimoğlu da takımının Tottenham Hotspur'la 1-1 berabere kaldığı maçta jeneriklere geçecek muhteşem golüyle maça damgasını vurdu. Tugay, ikinci yarıda penaltıya sebebiyet verince kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    BARÇA ZİRVEYİ BIRAKMIYOR
    İspanya La Liga'da ise güçlü takımların 3 puan haftası vardı. Son şampiyon Barcelona, Real Mallorca deplasmanında İzlandalı golcüsü Eidur Gudjohnsen'in iki golle yıldızlaştığı maçta rakibini 4-1 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Katalan ekibi, önemli oyuncularının sakatlıklarına rağmen 11 maçta topladığı 26 puanla zirvede ilk sırada yer aldı. Son haftaların formda ekibi Sevilla ise güçlü rakibi Valencia'yı 3-0 yendi, 25 puana çıkarak iddialı olduğunu gösterdi. Son ayların eleştirilen takımı Real Madrid ise Santiago Bernabeu Stadyumu'nda Racing Santander'i 3-1 mağlup ederek 23 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

    Milli futbolcu Nihat Kahveci'nin formasını giydiği Villarreal ise kendi sahasında ağırladığı Getafe'yi 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapadı.

    ROMA FENA: 7-0
    İtalya Birinci Ligi Serie A'da, Reggina'yı San Siro'da Hernan Crespo'nun golüyle 1-0 yenen Inter, Palermo'nun kaybetmesiyle 3 puan farkla zirveye kuruldu. Fenerbahçe'yle Perşembe günü UEFA Kupası gurup maçında karşılaşacak olan Palermo derbi maçta Cagliari'ye deplasmanda 1-0 yenildi, zirve yarışında büyük yara aldı. Inter 30 puanla zirvede yer alırken, Palermo 27 puanda kaldı.

    Catania karşısında gol olup yağan Roma, rakibini 7-0 mağlup ederek 26 puanla 3. sırada kaldı. Catania'da golcü Giuseppe Mascara'na maçın 15. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

    MİLAN KABUSTA
    Seri A'da bu sezon kabus gören AC Milan ise, Empoli deplasmanından 0-0'lık sonuçla ayrılarak haftalar sonra ilk puanı aldı ancak yine 3 puana hasret kaldı. Milan, 20 takımlı Serie A'da 8 puanla 15. sırada bulunuyor. Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) ise, milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop kardeşlerin formasını giydiği Schalke 04 deplasmanda Energie Cottbus'u 4-2 yenerek Werder Bremen'den liderliği devraldı. Schalke'de Hamit Altıntop 4. dakikada attığı golle takımının ilk golüne imza attı.

    BAYERN TAKİPTE
    Bundesliga'nın son şampiyonu Bayern Münih ise 1-0 geriye düştüğü maçta Stuttgart'ı 2-1 mağlup ederek zirve iddiasını sürdürdü, dördüncü sırada kendisine yer buldu. Werder Bremen ise Alemannia Aachen karşısında 2-2 berabere kalınca 24 puanla Schalke'nin iki puan gerisinde ikinci sırada yer aldı, Chelsea ile yapacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesi olmsuz sinyaller verdi.

    LYON TAMAM, İKİNCİ KİM?
    Fransa Birinci Ligi'nde (Ligue 1), son beş yılın şampiyonu Olimpik Lyon, ligin zayıf takımlarından Sedan'ı Nadjim Abdou'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 yendi, 12 puan farkla şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı. Ligue 1'in 14. haftası sonunda 37 puana ulaşan Lyon'u takibini sürdürmek isteyen Lille ise, Sochaux deplasmanından golsüz berabere ayrıldı. Ligde üst sıralar için mücadele eden Lens ise Nantes'ı 2-0'la geçerek Lille'le puanını eşitledi. Eski Galatasaraylı Franck Ribery'nin takımı Marsilya ise Valenciennes karşısında 1-0 galip gelerek haftalar sonra 3 puanla tanıştı.

    1993'te Fransa'da yaşanan şike ve bahis skandallarının merkezinde yer alan iki takımın 13 yıl sonraki ilk randevusu ülke futbol kamuoyunda da ilgiyle izlendi.

    Fransa Ligi'nde asıl heyecan lig ikinciliği yolunda olacak gibi görünüyor çünkü 9 takımın puanları da birbirine çok yakın. Galatasaray'ın Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde guruptaki şansını belirleyeceği maçta karşılaşacağı Bordeaux ise güçlü rakibi Paris Saint Germain'i (PSG) deplasmanda 2-0 yendi.

    PSV LİDERLİK KOLTUĞUNU SEVDİ
    Hollanda Ligi'nde 13. hafta maçlarının ardından Excelsior Rotterdam'ı 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden PSV Eindhoven, 34 puanla liderliğini sürdürüyor. Zirve hesapları yapan Ajax ise, kendi sahasında Twente'yle 1-1 berabere kalarak PSV'nin 3 puan gerisinde ikinci sırada kaldı.

    CSKA ŞAMPİYON, TEKKE DÖRDÜNCÜ
    Rusya Premier Ligi'nde 29. hafta maçları oynanırken, son hafta öncesinde CSKA Moskova şampiyonluğunu ilan etti. Luch Energiya Vladivostok deplasmanından 4-0'lık galibiyetle ayrılarak en yakın rakibi Spartak Moskova'nın 3 puan önünde ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Spartak Moskova'nın Rostov deplasmanında elde ettiği 4-3'lük galibiyet şampiyonluk için yeterli gözükmüyor.

    Milli futbolcu Fatih Tekke'nin formasını giydiği Zenit St. Petersburg ise, deplasmanda karşılaştığı Shinnik'i 2-1 mağlup ederek ligi ilk 4 içinde tamamlamayı garantiledi.

    Avrupa futbolunda heyecan, Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü, E, F, G, H ve Çarşamba günü, A, B, C, D; UEFA Kupası'nda ise Perşembe günü A, B, C, D, E, F, G ve H Grupları'nda yapılacak maçlarla devam edecek.
#20.11.2006 12:34 0 0 0
  • Lejyonerlerde bu hafta...
    Futbol hayatını Avrupa'da devam ettiren lejyonerlerimiz bu hafta zorlu mücadelelere çıktılar. Almanya Bundesliga'da Halil ve Hamit Altıntoplar'ın takımı Schalke 04 Cottbuss deplasmanında 4-2 kazanarak ligde liderlik koltuğuna otururken, İngiltere'de Tugay Kerimoğlu Blackburn Rovers forması altında bu hafta muhteşem bir gol kaydetti ve bir de penaltıya sebeb vererek kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

    Lejyonerlerde haftanın özeti...

    ALTINTOPLAR ZİRVEDE!

    Almanya Bundesliga'da heyecan 13. hafta maçları ile devam etti. Milli Futbolcularımız Hamit ve Halil Altıntop'un formasını giydiği Schalke 04 son haftalardaki çıkışını E. Cottbus deplasmanında da sürdürdü. Schalke 4-2 kazanarak haftayı galibiyetle kapatırken bu maçta gol perdesini 3. dakikada Hamit Altıntop açtı. Hamit'in bu sezon bu ilk golüydü. Schalke'nin bu galibiyeti temsilcilerimizin ekibine aynı zamanda ligde liderlik koltuğunu da getirdi. Stadion der Freundschaft'ta 17 bin kişi önünde oynanan müsabakada Halil Altıntop 90 dakika forma giyerken, Hamit 55. dakikada yerini Ernst'e bıraktı. Öte yandan Schalke 04'de oynayan gurbetçi futbolcumuz Mesut Özdil ise E. Cottbuss maçında forma şansı bulamadı.

    SERDAR YİNE 90!

    Bundesliga'da 13. haftanın bir başka maçında gurbetçi oyuncumuz Serdar Taşçı'nın takımı Stuttgart Bayern Münih deplasmanına, Allianz Arena'ya konuk oldu. 69 bin kişi önünde Bayern Münih Stuttgart'ı 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Bundesliga'da haftaya lider giren Stuttgart'ta Serdar Taşçı bu maçta yine 90 dakika sahadaydı. Stuttgart bu mağlubiyetle birlikte 24 puanda kalarak liderlik koltuğunu Schalke 04'e bıraktı ve ikinci sıraya geriledi.

    NURİ KENDİNİ BULDU!

    Geçtiğimiz hafta Werder Bremen karşısında oynadığı futbol ile göz dolduran ve yeniden takımda yer bulmaya başlayan Milli Futbolcumuz Nuri Şahin'in takımı B.Dortmund'un bu hafta rakibi Hertha Berlin'di. Signal-Iduna-Park'ta 70 bin futbolseverin önünde Hertha Berlin'i konuk eden Dortmund'da genç yeteneğimiz Nuri ilk 11'de sahaya çıktı. Nuri Şahin'in takımı Dortmund evinde Hertha Berlin'e 2-1 mağlup olarak haftayı puansız kapatırken, konuk ekipte forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Malik Fathi 90 dakika sahadaydı. Nuri ise 85. dakikada yerini Brzenska'ya bıraktı. Bu maçta Hertha Berlin adına Milli Futbolcumuz Yıldıray Baştürk sakatlığı sebebi ile maç kadrosunda değildi.

    TUGAY'IN HARİKA GOLÜ!

    Tugay yine sahnedeydi. İngiltere Premier League'da Blackburn Rovers forması giyen Tugay Kerimoğlu takımının hafta sonu Tottenham Hotspurs ile oynadığı maçta harika bir gol atarak adeta jeneriklere geçti. Tugay'ın müthiş füzesi ayakta alkışlanırken emektar futbolcu maçın ikinci yarısında penaltıya sebebiyet verince kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

    EMRE CEZALIYDI

    Milli futbolcumuz Emre Belözoğlu'nun cezası sebebiyle forma giymediği maçta takımı Newcastle United Arsenal deplasmanına çıktı. Ligde ard arda aldığı kötü sonuçlar ile ligin dibinde yer alan Newcastle (Maqpies) Arsenal'den 1 puan kopartarak az da olsa moral buldu. Emre'nin takımında teknik direktör Glen Roeder'ın istifa etmesi yada yönetim tarafından gönderilmesi yönünde ise Maqpies taraftarlarının tepkisi devam ediyor.

    NİHAT NEREDESİN?

    İspanya'da Nihat sıkıntısını üzerinden atamıyor. Milli futbolcumuz La Liga'nın 11. haftasında takımı Villarreal'in Getafe'yi evinde 1-0 mağlup ettiği maçta 74 dakika sahadaydı. Nihat'ın 74 dakikalık performansı İspanyol basınında beğenilmedi ve "0" puan verildi. Bu sezon La Liga'da 11 maçın 7'sinde sahaya ilk 11'de çıkan Nihat'ın bu İspanyol basınından aldığı dördüncü "0" puanı oldu...

    SERHAT KAYBETTİ!

    Belçika Jupiler League'de 13. hafta mücadelesinde eski Fenerbahçeli Serhat Akın ve eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan'ın takımı Anderlecht Gent deplasmanına çıktı. Ligde lider Genk'in arkasında ikinci sırada yer alan Anderlecht Gent'e 2-1 mağlup olarak zirvede yara aldı ve Genk ile arasındaki puan farkının 6'ya çıkmasına engel olamadı. Bu karşılaşmada Ahmed Hassan 90 dakika sahada kalırken, Serhat Akın oyuna ikinci yarıda, 51. dakikada Mpenza'nın yerine dahil oldu.

    TEKKE "4"

    Rusya Premier Ligi'nde 29. hafta maçları oynanırken, son hafta öncesinde CSKA Moskova şampiyonluğunu ilan etti. Milli futbolcu Fatih Tekke'nin formasını giydiği Zenit St. Petersburg ise, deplasmanda karşılaştığı Shinnik'i 2-1 mağlup ederek ligi ilk 4 içinde tamamlamayı garantiledi. Bu mücadelede son haftaların suskun ismi Fatih Tekke Zenit adına 90 dakika sahada kalırken maç içerisinde bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve gol orucunu bozamadı.
#20.11.2006 17:47 0 0 0