Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytinyağı
30gr margarin
4 dilim pastırma, çemensiz, doğranmış
1 pırasanın beyaz kısımları, doğranmış
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı un
1lt (4 sb) tavuk suyu
8-10 taze patates, soyulup küp küp doğranmış
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 sb yoğurtmaydanoz
Hazırlanması:
Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın, aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:37
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:12
paylaşım için teşekkürler
eskitoprak Tarih: 10.01.2007 10:18
ellerine saglik
BoardBeLasi Tarih: 22.11.2006 00:38
Ellerine Saglik Su PErisi