Böğürtlen Peltesi Tarifi - Böğürtlen Peltesi Nasıl Yapılır - Böğürtlen Peltesi Malzemeleri
Böğürtlen Peltesi (Jölesi)


Gerekli süre: 1,5 saat
Malzeme:
2 kg. böğürtlen
8 bardak toz şeker
4 bardak su
2 limonun suyu
Hazırlanması:
Böğürtlenleri ve 2 limonun suyunu içinde 4 bardak su olan tencerede kısık ateşte pişirin. Meyvelar iyice pişince tahta kaşık ile ezin. İnce bir tülbent veya süzgüden karıştırmadan süzün. Her bardak meyve suyuna 2 bardak şeker hesabı ile şekeri ilave edin. Şekeri meyve suyunda eritip orta ateşte 10-15 dakika kaynatın. Daha ılık iken kavanozlara doldurun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 443
favori
like
share