Böğürtlen Peltesi

Son güncelleme: 08.12.2011 18:55
  • Böğürtlen Peltesi Tarifi - Böğürtlen Peltesi Nasıl Yapılır - Böğürtlen Peltesi Malzemeleri
    Böğürtlen Peltesi (Jölesi)


    Gerekli süre: 1,5 saat
    Malzeme:
    2 kg. böğürtlen
    8 bardak toz şeker
    4 bardak su
    2 limonun suyu
    Hazırlanması:
    Böğürtlenleri ve 2 limonun suyunu içinde 4 bardak su olan tencerede kısık ateşte pişirin. Meyvelar iyice pişince tahta kaşık ile ezin. İnce bir tülbent veya süzgüden karıştırmadan süzün. Her bardak meyve suyuna 2 bardak şeker hesabı ile şekeri ilave edin. Şekeri meyve suyunda eritip orta ateşte 10-15 dakika kaynatın. Daha ılık iken kavanozlara doldurun.
#08.12.2011 18:55 0 0 0