Yeni dekorasyon trendleri

Son güncelleme: 26.11.2006 02:20
  • 2007 yılında ilk kez evlere özel bir koleksiyon sunacak B&T Design Art Direktörü, İç mimar Zeynep Arınç, yılın dekorasyon trendlerini, yılın olmazsa olmazlarını anlattı.

    - Bu yılın ev dekorasyon trendleri nelerdir? Renkler, formlar, geçmiş dönemlere göre farklı stiller hakkında bilgi verir misiniz?

    - Bir süre ortalığı kasıp kavurmuş olan modernizm yerini eklektizme bıraktı. Modern tasarımlara Barok desenli duvar kağıtları, şatafatlı avizeler, antika masalara ultra modern sandalyeler eşlik ediyor. Mobilyalarda yalın tasarımlarla desenli kumaşlar kullanmak çok moda. Geçmişe oranla renk ön planda ve kullanılan renkler, derinliği olan yoğun renkler Formlar halen yalın ve sade olmasına karşın, kullanılan desen, kumaş ve aksesuarlarla göz alıyor. Kısacası geçmişe referans veren dokunuşlarla, modern mobilyalar yeniden yorumlanıyor.

    - Geleceğin trendlerinde neler olacak?

    - Geçmişle gelecek birbirine karışıyor ve ortaya yeni bir sentez çıkıyor. Sadece geleceğin peşinde koşulmuyor, geçmişin izlerini ve sıcaklığını taşıyan koleksiyonlar hazırlanıyor. Önümüzdeki sezonlarda da bu dönüşümün hissedileceğini düşünüyorum.

    - Mobilya trendleri, hayatımızı ne yönde etkiliyor? Aynı şekilde değişen yaşam biçimi, trendlere nasıl yansıyor?

    - Yaşama mekanlarımızı bizi en iyi anlatacak şekilde tasarlama arzumuz, hayatın bize getirdikleri ile doğrudan ilişkili. Yaşam tarzımız ile mobilya ve moda trendleri, birbirlerine sıkı sıkıya bağlı konular. Artık yaşam trendleri oluşturuluyor. Firmalar sadece ürün satmıyor, müşterilerine bir yaşam tarzı sunuyorlar. Markaların alıcıları ile arasındaki ilişki, ürün seçiminden, yaşam tarzı seçimine dönüşüyor. Evinize seçtiğiniz mobilyaların yanı sıra kıyafetleriniz, cep telefonunuz, ofis tasarımınız, parfümünüz, hepsi bu yaşam stilinin bir parçası. Bu bakış açısının bir sonucu olarak dekorasyon dergilerinde, yeni çıkan her türlü ürünü görmek mümkün.

    - Bu yılın olmazsa olmazları neler sizce?

    - Parlak yüzeyler yoğun renkler ve desenler çok moda. Bu sezon, kapılar ardına kadar her türlü çılgınlığa açık. Ne kadar olacağı tamamen size kalmış. Benim fikrimi soracak olursanız, gri ve mavi tonları, desenli kumaşlar ve mermer sehpalar sezonun hiti. Her şeyden önemlisi kişinin kendini rahat hissedeceği ortamlar yaratması. En büyük lüks de budur zaten!
#22.11.2006 10:33 0 0 0
  • elbette en önemli şey kişinin her ne şekilde olursa olsun bulunduğu ortamda rahat etmesidir. ve bence bu kişinin zevkiyle doğru orantılıdır..
    teşekkürler su perim
#22.11.2006 11:16 0 0 0
#24.11.2006 23:00 0 0 0
  • tskkr
#26.11.2006 02:20 0 0 0