litre Et Suyu (Hazır yoksa 2 tablet et suyu konsantresi)
500 gr. Patates
3 adet Frankfurter Sosis 250 gr. - 300 gr (Diğer sosislerlede yapılabilir,fakat aynı lezzet olmaz)
2 Defne Yaprağı
1 tatlı kaşığı Kümmel (Avrupa kimyonu ,Yerli kimyonla olmaz,mısır çarşısında bulunuyor)
1 tatlı kaşığı Wachholder(Meşe meyvesi,Mısır çarşısında bulunuyor)
1 ufak kuru Soğan
2 çorba kaşığı TEREYAĞI veya margarin
0,1 0,2 litre civarında süt
Yapılışı
Kuru soğanı mümkün olduğunca ufak çintiniz ve yağda yanmadan kavurup
öldürünüz.Et suyunun içine tavla zarı iriliğinde doğradığınız patatesleri -nişastasının
gitmesi için sudan geçirip - et suyuna katınız.Defne yaprağını meşe meyvesini , kümmeli ilave etmeyi unutmayınız ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.
Ilımaya bırakınız.Çorbadan defne yapraklarını çıkardıktan sonra blenderden geçiriniz.
Çorbayı koyu görüyorsanız içine 0,2 litreye yakın süt ilave edebilirsiniz.
1 cm. genişliğinde doğradığınız sosisleri çorbaya ilave ederek kısık ateşte 10 dakika
kadar tutun.Çorbanız hazırdır.